(video) Unde-s tinerii. Elena Bacaliuc, despre voluntariat la Orhei: Găsiți-vă o echipă de tineri și faceți lumea să zâmbească

elena

La 13 ani, Elena Bacaliuc lucra deja cot la cot cu cei mai mari decât ea și nu se temea să-și strige părerea sus și tare. Acum, este implicată activ în toate ONG-urile din Orhei și câteva din Chișinău, iar prin activitățile pe care le desfășoară voluntar, simte că aduce un plus comunității sale. 

Elena venea în Moldova din Rusia la vârsta de 6 ani. La început i-a fost mai greu, pentru că vorbea doar rusa, dar activitățile în care a început să se implice la Orhei, i-au adus energie și prieteni ce au încurajat-o să continue pe acest drum. Astfel, Elena ajungea la Centrul Media pentru Tineri, acolo unde a fost îndemnată să participe la competiția PLURAL + MOLDOVA, un concurs unde tinerii sunt invitați să-și exprime opinia cu privire la migrație, diversitate și toleranță prin filme de scurt metraj sau fotografii, iar pentru că ideea ei a plăcut atât de mult organizatorilor, tânăra a fost desemnată câștigătoare.

Acum, este la al doilea mandat în cadrul Consiliului Raional al Tinerilor, timp în care a reușit să dezvolte idei frumoase alături de oamenii noi pe care i-a cunoscut. Tot acolo s-a născut și ideea de a creea un club pentru tinerii jurnaliști din oraș, ce s-a materializat cu suportul Fondului pentru Tineri din Orhei, care a finanțat întemeierea clubului „Orhideea”, în 2015.

Pe lângă toate acestea, eroina noastră mai este și unul din voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei, educatoare de la egal la egal, care se implică în toate activitățile și campaniile informative ce au scopul de a oferi informații obiective tinerei generații despre subiecte legate de educația sexuală.

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente