(doc) Rezoluția a doi congresmani americani: Plahotniuc și Candu, riscă să ajungă în lista internațională a sancțiunilor

Congresul SUA
Foto: evz.ro

Mai mulți demnitari şi funcţionari din Republica Moldova, despre care se spune că ar fi implicați în „jaful secolului” şi în spălările de bani, riscă să fie incluși în lista SUA cu sancţiuni internaţionale, să li se blocheze fondurile, îngheţe activele, precum şi să li se interzică posibilitatea de a călători în SUA.O rezoluție în acest sens a fost emisă de către congresmanii republicani Randy Weber și Trent Franks. Documentul este semnat de congresmenii Randy Weber și Trent Franks care propun crearea unui document similar cu lista Magniţchi şi pentru demnitarii din R. Moldova. Actul a fost publicat astăzi pe pagina oficială a Congresului Statelor Unite, aceasta urmează să fie votată la Washington.

În document este propusă o listă a demnitarilor şi funcţionarilor din RM: Vladimir Plahotniuc, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Moldova, Mihai Poalelungi; procurorul general interimar Eduard Harunjen, directorul general al Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, ministrul de Interne Alexandru Jizdan, preşedintele Curţii de Apel Chişinău Ion Pleşca, omul de afaceri Serghei Iaralov, preşedintele Asociaţiei de Lupte şi Divertisment (FEA), Dorin Damir.

Rezoluţia încurajează de asemenea suportul american şi cooperarea cu Moldova pentru lansarea de reforme sociale, economice şi politice şi cere să se organizeze alegeri prezidenţiale libere, echitabile şi democratice în Moldova la sfârşitul lunii octombrie.

 

Rezoluția congresmanii republicani Randy Weber și Trent Franks by Cristina Arama on Scribd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente