Câștigă un grant de până la 600 de euro pentru o călătorie de studiu: ZIS Stiftung für Studienreisen

liviimosnoi

Fiind tânăr dispui de multă fervoare și timp pentru a călători independent. Dorești să vizitezi țări străine, să cercetezi și să cunoști culturi și limbi noi. Adesea însă nu dispui de suficiente resurse financiare pentru a-ți realiza aspirațiile.

Experiența lui Liviu Moșnoi cu ZIS Stiftung für Studienreisen

Dacă crezi că te afli în aceiași situație în care am fost și eu – mă împart aici cu oportunitatea care mi-a potolit pofta de călătorie pentu vara aceasta. Merge vorba despre grantul pentru călătorii oferit de către fundația germană ZIS Stiftung für Studienreisen.

Despre ZIS

Fundația ZIS din Salem, Germania, oferă tinerilor între 16-20 ani o oportunitate unică de obține un grant de 600 euro pentru o călătorie de studiu într-o țară străină. Condițiile speciale ale acestui grant permit participanților să cerceteze orice subiect la alegere, departe de căile turismului tipic. Având scopul de a crea o mică, dar durabilă contribuție pentru o intercțiune pașnică între popoare și culturi, programul este susținut de către comisia germană pentru UNESCO. În ultimii 50 de ani peste 1500 de tineri au reușit să realizeze o călătorie ZIS.

Experiența mea

Am aflat despre această oportunitatea de la un profesor de filosofie din colegiul UWC la care învăț. Călătoria mea am realizat-o în Barcelona; cercetând asupra antreprenoriatului social (domeniu în care sunt interesat de mai mulți ani), aprofunzându-mi cunoștințele în limba spaniolă și, în același timp, colectând resurse pentru teza în economie pe care urmează să o scriu. Timp de o lună am fost cazat în 4 familii, cu care am devenit foarte aproapiat. Mi-am făcut nenumărați prieteni cu care am petrecut timpul și care m-au ajutat să văd Barcelona dintr-o persepctivă mult mai diversă decât a unui simplu turist. Având un orar personal flexibil, mi-am permis să explorez orașul în lung și-n lat, bucurându-mă de tot ce putea să-mi ofere ca unui oaspete.

Condițiile grantului

Întrucât ZIS își dorește să ai o experiență diferită de turismul tipic, mai jos sunt acele condiții speciale pe care trebuie să le respecți în timpul călătoriei tale:

#. Călătorești singur (Nu ai voie să fii însoțit de nimeni și să fii cazat de către rude sau prieteni. Astfel ai posibilitatea unică pentru a te deschide călătoriei și oamenilor pe care îi întâlnești.)
#. Călătorești fără zboruri avia
#. Durata călătoriei trebuie să fie de minim 4 săptămîni
#. Cheltuilele tale trebuie să se încadreze în valoarea grantului
#. Trebuie să menții un jurnal zilnic și să prezinți un raport la sfârșitul călătoriei.

Procesul de aplicare

Grantul este disponibil pentru tinerii de toate naționalitățile și nu necesită rezultate academice înalte sau educație specială. Aplicația trebuie să conțină următoarele (în limba engleză sau germană):

#. Formularul ZIS completat (poate fi descărcat pe website)
#. O fotografie cu tine
#. O recomandare din partea unui profesor
#. Descrierea detaliată a proiectului de studiu spre realizare
#. Informație despre abilitățile tale lingvistice
#. Informație despre perioada călătorieri și modalitățile de deplasare
#. Informație despre persoanele de contact pe durata călătoriei tale
#. Un plan detaliat al tuturor cheltuielilor (încadrate în 600 de euro)

Toate acestea trebuie expediate prin poștă, la adresa sediului ZIS din Germania, până la deadline-ul de 15 februarie.

*Informația deplină despre program și aplicare este disponibilă pe pagină http://www.zis-reisen.de/
De asemenea, pentru întrebări mă puteți contacta pe adresa mea de email: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente