(foto) Tot ce trebuie să știi despre cel mai mare festival muzical al anului – Gustar 2016

10421524_700049500043497_4333522261295966922_n

Festivalul Internaţional GUSTAR, cel mai mare festival muzical al anului, revine cu cea de-a VI-a ediție, dar și cu multe noutăți și surprize pregătite cu multă iscusință de organizatori. Noi am selectat cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă intenționezi să mergi cu prietenii la festival. 

#1. Gustar-ul este o oportunitate unică de a savura cele mai alese melodii multinaționale din Balcani și centrul Europei. Acest amestec de tradiții, completat și filtrat de propria imaginație, transformă „ascultarea” într-o experiență unică. Festivalul se va desfășura în perioada 5-7 august 2016. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 6 august, însă deținătorii de abonamente vor avea acces în zona desfășurării evenimentului încă din seara zilei de 5 august.

#2. În acest an festivalul va fi organizat într-un loc nou, verde, în lunca râului Răut, în s. Furceni, Parcul Național Orhei, pe o suprafață de 8 hectare. Locul ales se află departe de gălăgia urbană, însă la o distanță rezonabilă de capitala țării, la 55 km.

#3. În acest an spațiul destinat amplasării corturilor va fi amenajat pe o peninsulă separată, supranumită și Peninsula Vacanței. Zona distracției și zona odihnei vor fi izolate, sporind astfel confortul oaspeților care vor alege să se odihnească în natură după o zi plină de activități distractive. Doritorii de a ajunge în zona de camping a festivalului vor trebui să dispună de un abonament pentru Festival. La cazare, vizitatorii vor primi o plăcuță cu numărul cortului, pe care o vor returna la plecare. Astfel, organizatorii vor avea o evidență clară și vor putea asigura o mai bună gestionare a locurilor de cazare disponibile pe Peninsula Vacanței.

Zona de camping
Zona de camping

#4. În ediția din acest an, pentru prima data vor fi instalate două scene, pe care vor evolua zeci de artiști cunoscuți și mai puțin cunoscuți, dar talentați, atât din țară, cât și de peste hotare. Printre aceștia au fost anunțați: Loredana, Vali Boghean, Valeriu Cascaval, Gari Tverdohleb, Valentin Schirca, Sandu Daraban, Oleg Lascu, Figli di Madre Ignota, Vanotek feat. Georgian, Nicoleta Nucă, Cuibul, Jazz’n Chisinau, Bravissimo și mulți alții. Lista completă o puteți vedea aici.

#5. În afară de muzica de calitate pentru care este recunoscut, festivalul va cuprinde și alte activități complementare, împărțite în următoarele zone:
• Kids Zone – activități socio-educative pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, jocuri cognitive și sportive pentru copiii de toate vârstele;
• Relax Zone – destindere și atmosferă de vacanță, hamace și canapele confortabile în cea mai relaxantă zonă a festivalului;
• Krafts Zone – ateliere interactive, undeoaspeții vor putea crea produse lucrate artistic, fiind ghidați de meşteşugarii prezenţi la festival;
• Tasty Zone – bucătărie națională și internațională, cu o gamă variată de bucate delicioase și băuturi răcoritoare;
• Book Zone – o colecție de cărți pe care vizitatorii le pot împrumuta pentru a se odihni prin lectură;
• Techno Zone – zonă destinată reîncărcării telefoanelor, laptopurilor, gadgeturilor, pentru ca vizitatorii să poată fotografia/filma, distribui și relata live despre eveniment.

13990_700049593376821_1072745769872275588_n

#6. Sunt două tipuri de bilete pe care le puteți procura. Bilet pentru o zi, 6 august sau 7 august, în valoare de 100 lei, sau bilet pentru perioada 5-7 august, în valoare de 150 de lei. Ziua de 5 august este o zi suplimentară inclusă doar pentru posesorii abonamentului de 3 zile, iar bilete aparte pentru această zi nu se vor vinde. Prețurile respective sunt valabile până la 31 iulie, astfel încât între 1 și 7 august prețul unui bilet de o zi va fi de 150 de lei, iar prețul abonamentului va fi de 200 de lei. Contacte pentru informații despre bilete și rezervări:  www.gustar.md, www.biletonline.eu sau apelați nr. 022 233 898.

#7. Pentru comoditatea vizitatorilor, în cadrul GUSTAR 2016 vor fi organizate două zone de parcare – una destinată persoanelor care vin doar pentru o zi și planifică să plece seara, iar alta – pentru rezidenții campingului.

#8. Pentru amatorii de istorie și excursii vor fi organizate tururi gratuite prin Parcul Orheiul Vechi, care vor include principalele obiective din zonă: Băile tătăreşti din Orheiul Vechi, Cetatea getică de la Butuceni, Locuinţele de piatră, Biserica medievală, Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi, Biserica Sfânta Maria.

gustar

#9. Prima ediție GUSTAR a avut loc în anul 2010, iar între timp evenimentul a reușit să devină cel mai mare festival din Republica Moldova, recunoscut la nivel internațional. Festivalul a atras la fiecare ediție în jur de 20,000 de persoane, printre care  turiști din toate colțurile lumii, devenind una dintre destinațiile preferate din regiune, grație diversității culturale promovate.

#10. Festivalul GUSTAR este organizat de „Sens Music” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Partener al evenimentului este și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente