Participă la un concurs de Street-Art și câștigă un bilet de avion tur-retur la Roma

doina-PLAI
Foto: urban.ro

Participă și tu la un concurs de street-art, dedicat marcării Zilei Europei la Chişinău. Acesta se va desfăşura în perioada 10 – 13 mai şi are drept scop promovarea artei murale, a tinerilor artişti care activează în acest domeniu, precum şi renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

Pe 14 mai va fi desemnată opera cea mai reuşită şi decernate premiile, locul I urmând să câştige un bilet de avion tur – retur Chişinău-Roma, oraş cunoscut pentru operele de artă stradală.

Persoanele care doresc să participe la concurs vor transmite pînă la data de 9 mai, pentru întregistrare, pe adresa electronică [email protected] şi în copie la [email protected] şi la [email protected] următoarele informații:

1. Datele de contact ale participantului (adresă email, număr de contact. În cazul în care participantul dispune de un portofoliu personal, atunci ar fi binevenit link-ul acestuia);
2. O schiţă a picturii pe care doresc să o realizeze, în format electronic, color, tema fiind „Ziua Europei” (motivul poate varia de la un subiect european la unul tradiţional moldovenesc);
3. O scurtă descriere explicativă a picturii murale ce urmează a fi realizată.

După evaluarea proiectului de desen de către organizatori, participanţii selectaţi vor putea să-şi execute lucrările în perioada 10-13 mai.

Spaţiile dedicate lucrărilor (staţii de transport public din zona centrală a oraşului) vor fi indicate fiecăruia dintre participanți, în momentul în care acestea vor fi confirmate. Materialele necesare realizării picturilor murale vor fi furnizate de către organizatori şi sponsori la data stabilită pentru iniţierea efectuării lucrărilor.

Anunţarea câștigătorului şi premierea va avea loc în data de 14 mai, în marja evenimentelor de celebrare a Zilei Europei. Comisia de evaluare a picturilor va fi compusă din reprezentanţi ai Delegaţiei UE, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Culturii şi Ambasadei Republicii Italiene.

Premiul final, oferit de Ambasada Republicii Italiene în Republica Moldova, constă într-un bilet de avion tur-retur Chişinău-Roma, Roma fiind considerată capitala europeană de Street-Art de excelenţă. Astfel, învingătorul concursului va avea posibilitatea să viziteze, în afara atracţiilor turistice tradiţionale ale capitalei italiene, şi faimoasele cartiere cu pictură murală, care au contribuit la renovarea unor spaţii urbanistice ale oraşului.

Concursul este organizat de ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în colaborare cu Ministerul Culturii, Ambasada Republicii Italiene, Delegaţia UE, Compania Simpals şi Proiectul „Chişinău is ME”, Arta Gallery, cu suportul Companiei Caparol, Companiei Nanu Market şi EpaMedia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente