(video) Dodon despre incidentul cu „cel mai sincer protestatar”: „Este o minciună și o provocare bine regizată”

12549020_1656279937946227_115992381943371123_n
Foto: Photo Credit: Igor Dodon/Facebook

Socialistul Igor Dodon a venit cu o reacție pe Facebook după ce azi noaptea liderul Partidului Nostru a publicat un video cu tânărul care a dat un interviu pentru Publika TV în care a spus că liderul Usatîi oferă bani pentru cei care vin la proteste. Ulterior, tânărul a recunoscut în fața edilului de la Bălți că interviul a fost coordonat cu președintele raionului Basarabeasca, socialistul Petru Pușcari, iar pentru acest material urma să i se dea tânărului 100 de dolari. Vedeți mai jos poziția lui Igor Dodon vizavi de acuzările care i se aduc.

„L-am invitat pe Petru Pușcari la Chișinău pentru a clarifica situația. Declar că incidentul nocturn cu flăcăul «sincer» din Basarabeasca, care are și un certificat de la psihiatru, este o minciună și o provocare. Mai mult ca atât, sunt convins că este o provocare bine regizată.

Fac apel către Renato, să-l ia pe băietanul cela, că noi, de dimineață, nu putem da de el nici la Chișinău, nici în raion și să ne adunăm ca să lămurim situația. Dacă cel puțin unele din relatările făcute de el se vor dovedi adevărate, Petru va demisiona, iar întreaga organizație raională de partid va fi dizolvată. Dacă nu – așteptăm scuze publice.

În opinia mea, înainte de a face acuzații publice și de a da publicității istoria respectivă, era cazul să fie clarificate toate circumstanțele și nu să fie instigate spiritele și împrăștiate „complimente”. Așa cred că trebuie să fie relațiile între parteneri.

La momentul actual, principala întrebare este: cine profită din situația creată? Socialiștii? La sigur – nu. „Partidul Nostru”? Nu știu. Sper că nu. Unicul beneficiar ar fi guvernarea.

Țin să mai explic o dată. Moldova este ca niciodată aproape de a se debarasa odată și pentru totdeauna de această guvernare criminală. Opoziția unită, judecând după comentariile analiștilor și bloggerilor angajați ai media-holdingului, reprezintă principalul pericol pentru acest regim. S-a recurs la artileria grea, lansând declarații precum că Rusia pune la cale o lovitură de stat în Moldova. Dar mitingul istoric de ieri, care a adunat pe o singură scenă persoane cu viziuni politice și ideologice diametral opuse, inclusiv cu o tentă vădit antirusească, spulberă cu desăvârșire această tentativă a media-holdingului de a discredita mișcarea de protest.

Angajații creativi ai guvernării au încercat să facă uz de o altă modalitate de discreditare a protestului, încercând să provoace un conflict între „Partidul Nostru” și socialiști. De data aceasta, s-a decis să fie folosit un băiat simplu, care nu știe nici a scrie, nici a citi și, plus la toate, este la evidența psihiatrului.

Valoarea protestelor de amploare și a proceselor lansate în vederea consolidării cetățenilor Moldovei pentru a răsturna guvernarea oligarhică este prea mare, pentru milioanele de cetățeni ai țării, ca să fie pusă în pericol de provocările guvernării. În același timp, cineva dorește foarte mult ca noi, socialiștii, drept răspuns, să trântim ușa și să începem a împroșca cu noroi. Așa ceva nu se va întâmpla. Lupta continuă! Doar împreună vom învinge!”

Vedeți mai jos și explicațiile președintelui raionului Basarabeasca, Petru Pușcari, cu privire la acest incident:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente