Anatolie Curicheru: Festivalul „Hip-Hop Ș-așa” aduce pe scenă titanii din lumea rapului

11223758_1071994946151651_8950923559304824659_n
Foto: PC: Facebook/ hip-hop ș-așa

Anatolie Curicheru este tânărul ce vrea să promoveze genul de muzică hip-hop în Republica Moldova și pregătește un festival pentru iubitorii acestui gen. Astfel, la 23 octombrie, va avea loc Festivalul „Hip-Hop Ș-așa”, în cadrul căruia vor evolua interpreți din Moldova, România și Rusia. Festivalul se află la prima ediție și ține să devină o tradiție.

# De unde v-a venit ideea acestui Festival?
Anatolie: Această idee s-a născut acum mai bine de doi ani, dar abia acum am hotărât că sunt pregătit să o realizez. Muzica Hip-Hop devine tot mai populară, iar publicul iubitor al genului, din Republica Moldova, merită să aibă un astfel de festival la ei în țară. Ideea e simplă, îmi place și ascult acest gen de muzică și doresc să încerc să-l promovez, iar acesta e primul pas mare pe care mi-am propus să-l fac pentru această industrie.

 

PC: Facebook/ Tolea Curicheru

# Mai sunt țări care organizează un astfel de eveniment?
Anatolie: Sincer, nu știu dacă în toate țările se organizează, dar cunosc multe țări unde un astfel de festival se bucură de o popularitate mare. În Statele Unite sunt multe astfel de festivaluri și sunt mai mult decât populare, biletele se vând ca pâinea caldă și vedete mari, ca Jay Z de exemplu, se implică personal în organizarea lor. Acolo, un astfel de festival durează două-trei zile.

# Ați fost prezenți vreodată la un astfel de Festival? De unde v-ați inspirat?
Anatolie: Nu am fost niciodată, cu părere de rău, la un astfel de festival și îmi doresc să ajung odată. Inspirația îmi vine doar din cap, din propriile viziuni, din experiența acumulată la altfel de evenimente pe care le-am organizat, iar acum mă uit mult la festivalurile mari, de hip-hop și de muzică electronică. Evenimentul nu poate ieși oricum. Standardul trebuie să fie înalt, nu facem rabat la calitate, pentru că, în mod sigur, cei care vor veni pe 23 octombrie la Festival știu ce vor să găsească acolo. Și vor ceva de bună calitate.

 

PC: Facebook/ Tolea Curicheru

# Fă o scurtă descriere a festivalului.
Anatolie: Festivalul va cuprinde șase ore de muzică hip hop de la mai mult de 10 artiști din țară și invitați speciali din Rusia și România. Încercăm să îmbinăm mai multe stiluri din familia Hip-Hopului, să vă pregătim și niște surprize, iar în acest moment, suntem la etapa conturării formei finale. Ce pot să vă spun sigur, este că acest festival va deveni o tradiție, adică, în mod sigur, va fi și în 2016.

 

PC: Facebook/ hip-hop ș-așa
PC: Facebook/ hip-hop ș-așa

# Pe cine vom vedea pe scenă?
Anatolie: Pe scenă vor evolua acei interpreți moldoveni care s-au evidențiat mai mult în ultimii ani. Din Rusia va veni formația Triada și rapperul Slim, membru al grupei CENTR, iar din România vor veni B.U.G. Mafia, cu care sperăm că vom încheia negocierile în scurt timp.

 

PC: Facebook/ hip-hop ș-așa
PC: Facebook/ hip-hop ș-așa

# Aveți planuri pe termen lung pentru hip-hopul moldovenesc?
Anatolie: Acum suntem concentrați la maximum pe organizarea primei ediții a festivalului pentru a fi de o calitate înaltă. Nu pot să nu spun, totuși, că avem deja planificat, pe lângă al doilea festival, din 2016, o surpiză și pentru cei din Sudul și Nordul țării.

 

PC: colaj
PC: colaj

# De ce să vină tinerii la acest Festival?
Anatolie: Este pentru prima dată în Republica Moldova când pe scenă vor urca nume importante ale Hip-Hopului din Rusia și România. Festivalul este creat pentru voi, pentru tineri, ca să aveți posibilitatea să-i ascultați live pe titanii din lumea rapului din Rusia și România. Cu cât mai mulți veți veni, cu atât mai mult ne motivați și pe noi să facem festivalul și mai bun, cu invitați mai mulți și din mai multe țări.

Vezi detaliile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biletele vor fi puse în vânzare pe 6 octombrie și vor putea fi procurate contra sumei de 100 de lei în toate oficiile Acord Travel, sau online pe iTicket.md.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente