Patruzeci și unu de tineri cu vârsta între 21 și 30 de ani au acceptat marea provocare – proiectul BETTERY. După o săptămână de traininguri, workshopuri și discuții panel, participanții au ales deprinderile pe care doresc să le dezvolte timp de 21 de zile.
Zilnic ei au adus dovezi de îndeplinire a sarcinilor și provocărilor prin fotografii pe Facebook sau Instagram cu hashtag-ul #BETTERY2015.
Vedeți mai jos câteva din dovezile participanților BETTERY:
Alina Căpățîna, juristă: „Am constatat că 21 de zile chiar sunt suficiente pentru a dezvolta o deprindere! Nu mai pot să dorm normal dimineața, din pat mă ridică o forță ‘necunoscută′ și mă trimite la citit și sport. În timpul desfășurării proiectului BETTERY, am reușit să alerg 10 km. Am reușit și sunt hotărâtă să alerg și maratonul.”
Dorian Calugher, antreprenor: „Cei 5 P învățați la trainingul pe Time Management «Planificarea potrivită previne performanța proastă» m-au motivat să obțin o deprindere importantă, să-mi creez o agendă personală pentru administrarea eficientă a timpului personal și profesional.”
Cătălina Tofănică, liber profesionist: „Am reușit să-mi dezvoltat deprinderea de a consuma o cantitate mai mare de lichide și încă lucrez la deprinderea de a face sport zilnic. BETTERY m-a ajutat să înțeleg unele lucruri importante. Am început să apreciez mai mult timpul și valoarea lui efemeră, să mă organizez mai bine. Am început să-mi setez mai bine prioritățile.”
Olga Muntean-Talmaci, funcționar public: „Datorită proiectului BETTERY mi-am schimbat modul de viață, mă trezesc cel târziu la 06.00, iar în acest timp, dedicat doar mie, urmez multe activități sănătoase și de dezvoltare”.
Mihai Guzun, student UTM, designer grafic: „Proiectul BETTERY a fost o provocare pentru propria dezvoltare. Am vrut să demonstrez dacă sunt capabil de orice atunci când îmi doresc cu adevărat ceva. Un mare suport pe parcursul acestei provocări am simțit de la colegi și de la echipa de organizare”.
Elena Potorac, coreograf, antreprenor: „Sunt fericită că în sfârșit am început să mă trezesc dimineața la 6 și reușesc să meditez și să-mi acord timp doar pentru mine.”
Victor Burea, antreprenor: „Punerea în practică a deprinderilor setate de mine la început a fost o provocare interesantă pe durata proiectului. A fost dificil de la început, dar treptat rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Aceste deprinderi m-au determinat să-mi revăd activitățile care le făceam și să-mi modific planul zilei”.
Cătălina Ibriciuc, contabilă: „Energia trainerilor BETTERY m-a determinat să fac mai mult, postările colegilor de proiect m-au motivat de atât de multe ori, nu am privit niciodată TV timp de 3 săptămâni (!) iar trezirea la 6:00 a devenit deja ceva obișnuit”.
Mihai Coca, antreprenor: „Mi-am setat să dezvolt trei deprinderi – trezirea dimineața la 5:00, îmbrățișarea soției cel puțin de cinci ori pe zi și practicarea sportului la sală. O îmbrățișare mai lungă poate înlocui o conversație, este un schimb de energie foarte pozitiv pentru o relație”.
Organizatorii BETTERY au pus în fața participanților următoarele provocări:
# Meditația comună a tuturor participanților dimineața la ora 6:00 timp de jumătate de oră;
# Free Hugs Group Challenge, prin care participanții au ieșit din zona de confort și au oferit îmbrățișări trecătorilor;
# Ciocolata vs Willpower, participanții au ținut pe masa de lucru desertul preferat cu condiția de a se abține timp de o zi în a-l mânca.
# Jogging Group Challenge, provocare din partea partenerilor proiectului Fitness Doza;
# O carte se citește oriunde, provocare din partea partenerilor A book to remember. Participanții urmau să citească în locuri diferite, în timpul călătoriei cu troleibuzul, la pauza de masă, așteptând în rând la bancă ș.a.
# Never Eat Alone, care a constat în a lua prânzului cu un prieten, coleg de serviciu, de facultate sau partener de afaceri;
# Recharge Your Language Skills, provocare din partea partenerilor Lingua Franca, care a determinat participanți să scrie un scurt eseu într-o limbă străină despre experiența lor BETTERY.
BETTERY este un proiect de dezvoltare personală organizat de JCI Chișinău, care implică participarea a patruzeci de tineri activi. Obiectivul proiectului este de a contribui la progresul personal al participanților prin formarea deprinderilor specifice oamenilor de succes.
Participanții proiectului sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani, dornici să producă schimbări pozitive atât pe plan personal, cât și în comunitatea lor. Pe tot parcursul proiectului, ei învăță cum să-și descopere propria misiune, să seteze obiective și să gestioneze resurse precum timpul, banii, emoțiile, cunoștințele, voința și sănătatea.
Detalii despre acest proiect aflați și pe site-ul oficial.