Examene de licență de la ASEM: Studenții vor susține un examen verbal format din trei probe

student4
Foto: Protestul studenților de la ASEM

Studenții de la Academia de Studii Economice a Moldovei vor susține, totuși, cele trei probe ale examenului de licență. Schimbarea făcută de Ministerul Educației constă în faptul că probele vor fi susținute împreună și nu separat, cum se face tradițional.

Declarația a fost făcută pentru Realitatea.md de Loretta Handrabura, viceministru al Educației.

Viceministrul a subliniat faptul că nu s-a renunțat la examenul de licență, cum s-a vehiculat ieri în presă.

„Examenul e format din trei probe: la disciplinele fundamentale, la disciplina de specialitate și susținerea tezei de licență. Noi am ajuns la un compromis cu Senatul studențesc al ASEM, astfel încât studenții să susțină probele într-una singură. Acestea vor fi susținute verbal, iar viitorii absolvenți se vor alege cu trei note, respectiv cu cinci credite. De fapt, conducerea ASEM a schimbat regulamentul în mod greșit, la jumătatea anului de studii”, a mai spus Lorreta Handrabura.

Amintim că sute de studenți au protestat, săptămâna trecută, în fața Guvernului, după ce au fost anunțați că vor trebui, totuși, să susțină examenele de licență, reintroduse pe ultima sută de metri. Studenții au mai scris o petiție către conducerea ASEM, în care cereau soluționarea confuziei.

Conform articolului 89 din capitolul II al Codului educației al RM din 17.07.2014: (5) Forma de evaluare finală a studiilor superioare de licenţă se stabileşte de senatul instituţiei de învăţământ superior. (6) Studiile superioare de licenţă se finalizează cu susţinerea examenului şi/sau tezei/proiectului de licenţă şi cu eliberarea diplomei de studii superioare de licenţă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente