Maia Sandu a câștigat premiul Băncii Mondiale pentru responsabilitate socială

amaiacollage
Foto: Maia Sandu a câștigat premiului Băncii Mondiale pentru responsabilitate socială

Ministrul Educației, Maia Sandu, este câștigătoarea premiului pentru Leadership în Responsabilitate Socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernat de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA) – o inițiativă a Băncii Mondiale. Premiul i-a fost acordat ca semn de recunoaștere a asumării unei abordări raționale și sistemice în eforturile de a îmbunătăți calitatea educației.

Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 12 mai curent, la Washington DC și a fost găzduită de Sanjay Pradhan, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Leadership, Învățare și Inovare.

În cadrul evenimentului au fost premiați șapte lideri regionali, reprezentanți din guverne și organizații din societatea civilă. Distincțiile au fost acordate pentru contribuții remarcabile, influență și impact în domeniul responsabilității sociale drept mijloc de eradicare a sărăciei și promovare a prosperității.

„Pe lângă noul Cod al educației recent adoptat, politica ministrului Maia Sandu este caracterizată de impunerea unor reguli stricte anti-copiat în timpul examenelor de bacalaureat, fapt pentru care a devenit erou național pentru mulți susținători din societate. Maia Sandu promovează implicarea și participarea ONG-urilor și a cetățenilor în dezbaterile din educație, încurajând rolul acestora în monitorizarea calității serviciilor educaționale”, se spune în comunicatul emis de Banca Mondială.

Mai multe vedeți aici GPSA.

 

amaia6
PC: Ministerul Educației
amaia5
PC: Ministerul Educației
amaia4
PC: Ministerul Educației

amaia2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente