(video) Studenții din Moldova vin cu o adresare studenților din Ucraina și Rusia

studentiusmf
Foto: Studenți USMF PC: captură YouTube

După ce mai multe adresări ale studenților din Ucraina și Rusia au împânzit rețelele de socializare, un grup de studenți și elevi de la mai multe instituții de învățământ din Moldova au decis să creeze o adresare celor două grupuri de studenți din Ucraina și din Rusia.

La 26 ianuarie 2015, studenții de la mai multe universități din Ucraina au lansat un mesaj pentru semenii lor din instituțiile de învățământ superior din Federația Rusă.

Aceștia au făcut un apel către studenții din Rusia, menționând că tinerii sunt viitorul țării, sugerându-le să verifice veridicitatea informațiilor din presă și să nu se lase pradă manipulării. „Preferăm să ne luptăm cu voi la olimpiade, nu pe front”, menționează tinerii.

La 12 februarie, în ziua negocierilor de pace din Minsk, Belarus, studenții din Moscova și Sankt Petersburg vin cu un răspuns studenților din Ucraina.

Studenții din Rusia le mulțumesc pentru adresare și spun că le este rușine că țara lor a încălcat granițele teritoriale ale Ucrainei și de anexarea Crimeii. Studenților le este rușine de război și îi roagă pe cei din Ucraina să-i ierte, pentru că într-un război al manipulării nu poți fi de partea nedreptății și că nimănui războiul din Ucraina nu îi este folositor.

În aceeași zi, studenții din Moldova au lansat o adresare către studenții din Ucraina și din Rusia. Adresarea este în română, ucraineană și rusă. Studenții spun: „De ce, în loc să ne sprijinim în ale cunoașterii, îi lăsăm să ne despartă? Nu trebuie niciunui student acest război.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente