Începe sezonul perchezițiilor: la BEM, la Banca Socială și acasă la Ilan Shor

banca
Foto: Banca de Economii PC: bem.md

Angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Procuraturii Anticorupţie efectuează în acest moment percheziţii în două dosare pornite pe faptul acordării de credite neperformante de către Banca de Economii şi Banca Socială.

Șefa Serviciului de Presă al CNA, Angela Cibotaru-Starinschi a subliniat că, în total, au loc 36 de percheziţii în raza municipiului Chişinău şi anume la BEM, BS, domiciliile unor agenţi economici, dar şi a membrilor Consiliilor de administrare BEM şi BS, inclusiv cel al milionarului Ilan Shor, informează jurnal.md.

Potrivit şefului Direcţiei urmărire penală din cadrul CNA, percheziţiile au loc în baza unor informaţii privind acordarea creditelor neperformante de la Banca de Economii şi abuz de serviciu la Banca Socială.

„Acum sunt efectuate în jur de 36 de percheziţii. Acestea au loc şi la persoanele care sunt bănuite că au primit credite. Se caută documente ce ar demonstra folosirea frauduloasă a creditelor”, a menţionat Bogdan Zumbreanu, informează Publika.

Banca de Economii a intrat în atenţie anul trecut, după ce a fost implicată în mai multe scandaluri privind spălarea de bani, acordarea creditelor în mod fraudulos, precum şi după ce statul a cedat pachetul de control la BEM. În 2013, Guvernul Republicii Moldova a pierdut 20 la sută din acțiunile deținute la instituția financiară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente