Top 5 jocuri de calculator create de moldoveni

kid
Foto: Jocuri pentru calculatoare create de moldoveni. PC: blog.compete.com

În unul din articolele anterioare ți-am vorbit despre câteva jocuri-aplicații create de moldoveni. De această dată îți facem cunoștință cu jocurile pentru calculator elaborate de către developerii noștri.

Recent, a avut loc un offline de game developing, unde am aflat că, pe lângă gameri, în Moldova avem persoane care se ocupă de crearea atât a jocurilor-aplicații mobile, cu care poți ucide ceva timp liber, cât și creatori de jocuri de calculatoare. În Republica Moldova, maeștri în crearea jocurilor de calculatoare pot fi declarați membrii DQ Team, întrucât în palmaresul lor se numără câteva realizări, unele făcute în colaborare cu alte echipe, câteva jocuri fiind cunoscute la nivel mondial. Mai jos găsești o listă de jocuri care îți va fi de folos.

 

#1. Delta Quadrant: Empires

 

dq empires

Această strategie spațială a fost creată inițial în anul 2000, iar reîncarnarea acesteia a avut loc în 2004. Jocul a fost închis în 2008, întrucât era considerat un pic demodat. Copia statică, totuși, încă este disponibilă offline și o poți găsi aici. Peste 10.000 de persoane au accesat jocul cel puțin o dată.

 

#2. Delta Quadrant: Horizons

 

horizons

O strategie spațială bazată pe web, care are loc în același univers al jocului precedent. Horizons este un „prequel” al jocului DQ: Empires. Îl găsești aici.

Fusese lansat și pe rețele de socializare, precum Facebook, Odnoklassniki și VKontakte și avusese peste 250 de mii de utilizatori, însă a fost retras de pe rețele din cauza unei campanii mai agresive de monetizare.

 

#3. 7 Gates: Path to Zamolxes

 

zamolxes

Publisher-ul principal al acestui joc e BigFish games, iată de ce găsești jocul pe pagina lor. Path to Zamolxes face parte din categoria jocurilor Match 3. Jocul este creat în baza mitologiei geto-traciane. Astfel, utilizatorul trebuie să găsească comorile ascunse ale lui Zamolxis, zeul suprem din panteonul geto-dacic. Din momentul lansării, au fost vândute peste 40 de mii de copii ale jocurilor.

 

#4. Jeweller: The Cursed Treasure

 

jeweller

Jocul are același publisher ca și jocul anterior, iată de ce îl găsești pe pagina BigFish games. Eroina jocului este soția unui bijutier, care a dispărut fără urmă și care caută pietrele scumpe necesare pentru a forma un mozaic magic, din cauza căruia, de fapt, a dispărut soțul. În cele 7 capitole și 60 de etape de joc, vei avea ocazia să salvezi bijuteria magică și viața cuiva. Peste 30 de mii de copii ale jocului au fost vândute.

 

#5. War in a box: Paper Tanks

 

paper

Jocul este o strategie în 3D de tower defence. De asemenea, jocul are câteva caracteristici interesante. Acesta a fost publicat pe Steam, store-ul Apple și prin alți publisher-i. Peste 30 de mii de copii ale jocului au fost vândute. Jocul îl găsești aici.

La moment, DQ Team lucrează asupra altor două jocuri, care vor fi finisate în curând, iar alte jocuri se află la etapa de pre-producere.

De asemenea, în colaborare cu alți developeri, a fost realizat jocul Wizard`s Clash, care a fost lansat doar pentru platformele mobile pentru anumite sectoare ale pieței IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente