Cea mai mare plăcintă cu mere se va coace sâmbătă la Festivalul Diasporei

placinta-cu-mere-24
Foto: PC: bananachocolate.wordpress.com

Cea mai mare plăcintă cu mere se va coace sâmbătă, 30 august, la Festivalul Diasporei, organizat la complexul etno-cultural „Vatra”, cu începere de la ora 12.00.

Programul prevede întreceri sportive, un târg al obiectelor de artizanat şi un atelier de preparare a bucatelor de către reprezentanţii diasporei – „Bucătar fără hotar”, transmite IPN.

La ora 15.30 va avea loc Masa Mare, la care prim-ministrul, Iurie Leancă şi membrii Cabinetului de miniştri vor prepara cea mai mare plăcintă cu mere din Republica Moldova, cu o lungime de aproximativ 50 de metri. Pentru coacerea ei va fi folosită o tavă cu diametrul de peste 2 metri. Toţi participanţii la festival vor putea gusta gratuit din plăcinta cu mere, după care va fi organizată o horă a diasporei. Buna dispoziţie va fi întreţinută de artiştii autohtoni, care vor urca în scenă începând cu ora 17.00.

Către complexul „Vatra” se organizează transport organizat, din sectorul Sculeni al capitalei. Microbuzele vor circula tur-retur, din faţa magazinului Green Hills, de la ora 10.00 până la ora 22.00, la un interval de aproximativ 20 de minute. Preţul călătoriei este de 25 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente