Tu cât de bine cunoști Limba Română? Susține un test public

IMG_0546 (1)
Foto: Susține un test public la română

Cu ocazia sărbătorii „Limba noastră”, marcată pe 31 august, doritorii vor putea să participe în premieră la un concurs cu premii de testare a cunoștințelor la limba română.

Concursul „O dictare pentru fiecare” se va desfăşura la 27 august 2014, ora. 11.00, în incinta Bibliotecii municipale „B.P Hașdeu” (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 148, sala de lectură) şi la Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova (str. M. Kogâlniceanu, 65, aula 4 „Nicolae Corlăteanu”).

Concursul constă în scrierea sub dictare a unui text din creaţia literară română contemporană. Cei care vor comite cele mai puţine greşeli vor fi premiaţi, a comunicat şefa Direcţiei cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev, la şedinţa operativă de la Primărie.

Rezultatele concursului vor fi anunţate la 31 august, iar participanţii care vor obţine cele mai bune note vor fi premiaţi cu sume băneşti. Astfel, municipalitatea va acorda pentru: nota 10 – 2.000 lei; nota 9 – 1.500 lei; nota 8 – 1.000 lei.

În aceeaşi zi, în centrul Capitalei va fi organizat un concert de muzică patriotică a anilor ’70-’80, în interpretarea artiştilor tineri ai estradei moldoveneşti etc.

Vezi aici programul care urmează să fie susținut de Ziua Independenţei şi Ziua Limbii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente