Cele mai interesante întrebări de la Romanian Quiz Night Quest 90

echipa
Foto: Participanți la Quiz Night Quest 90

Romanian Quiz Night Quest este un concurs, care se ține în local și este format din șase runde tematice. Fiecare rundă constă din 10 întrebări. Rundele au o limită de timp. Obiectivul jucătorilor este de a răspunde corect la întrebări și de a obține cât mai multe puncte în schimbul răspunsurilor corecte.

#1. Seneca în Scrisorile sale morale către Luciliu scria: „Totul ce avem, Luciliu, e străin, şi doar EL ne aparţine… Doar EL… ne-a fost oferit de însăşi natură”. Şi voi, pentru a găsi răspunsul la această întrebare, aveţi nevoie de EL. Noi vă-l oferim. Întrebare: ce e EL?

Rsp: (timpul)

#2. Închipuiţi-vă, că această scrisoare v-a venit prin poştă. Într-o familie din Cape Town s-a născut cel de-al 14-lea copil. Părinţii, obosiţi deja, l-au numit „Sfârşit”. Totuşi, acest fapt nu i-a ajutat şi peste aproximativ un an s-a născut cel de-al 15-lea. Cum a fost denumit acest copil?

Rsp: (postscriptum)

#3. Denumirea filmului regizorului Lucia Puenzo despre un hermafrodit constă din 3 litere. Reproduceţi denumirea.

Rsp: (XXY, cromosoma feminină – XX; cea masculină – XY)

#4. Întrebare de la Mihai Constantinescu. Conform unui aforism, e mai bine să priveşti FLORILE dintr-o parte. Conform unui alt aforism, FLORILE – e atunci, când n-ai cui spune că eşti FLORAR. Numiţi starea înlocuită prin FLORI.

Rsp: (singurătatea)

#5. Simptomul, în cadrul căruia pacientul aflat în comă are gura deschisă, are o denumire neoficială printre doctorii americani. Simptomul, în care un astfel de pacient are şi limba scoasă are o altă denumire neoficială. Denumirile acestor 2 simptome diferă print-o singură literă. De altfel, însăşi denumirile constau dintr-o singură literă. Scrieţi denumirile acestor simptomuri.

Rsp: (O şi Q, uitați-vă la forma literelor)

#6. Una din cărţile lui Alexander Genis e dedicată călătoriilor culinare. Numiţi personajul din poveste, care figurează în denumirea cărţii, căci e şi logic – mâncarea, care a călătorit.

Rsp: (Gogoaşa)

#7. Pe 7 martie 2010, Alec Baldwin și Steve Martin, văzându-l pe acest om, au îmbrăcat demonstrativ câte o pereche de ochelari. Numiţi persoana, pe care au văzut-o cei doi, specificul ochelarilor, pe care i-au îmbrăcat şi evenimentul, la care a avut loc această situaţie.

Rsp: (James Cameron; 3D; ceremonia de decernare a premiilor Oscar)

#8. În anul 1992 a fost descoperit un nou virus, care la început era considerat de către cercetători a fi un microorganism – într-atât de bine el mimicra într-un microb. Văzând fotografia acestui virus, una din organizatori a exclamat: „CE DULCEAŢĂ!”. Întrebare: care sunt primele 4 litere din denumirea, pe care a primit-o virusul?

Rsp: (mimi (mimivirus), ea a exclamat „mimimi”)

#9. La începutul anului 2000, o oarecare companie americană a cumpărat 43 de domain-uri de internet, care constau din denumirea companiei „Johnson and Johnson” şi diferite cuvinte obscene. Cum se numea acea companie?

Rsp: (Johnson and Johnson, le-a cumpărat ca să se asigure)

#10. Acest ONG din Moldova a apărut încă în 2005, când până la semnarea primului acord de creare (8 august 2009) mai rămâneau încă 4 ani. La 13 februarie 2013 EA a fost desfiinţată. Abrevierile ONG-ului şi a EI coincid. Numiţi abrevierea denumirii ONG-ului.

Rsp: (AIE – Alianța pentru integrare europeană (blocul politic) și Asociația pentru integrare europeană (ONG))

#11. ONG-ul „Centrul Maternal „Y”, cu adresa în oraşul Drochia, printre activităţile sale menţionează o serie de evenimente cu scopul de a ajuta femeile, cărora le e greu să fie mame. Astfel, organizaţia găseşte acea unică cale dreaptă, urmând-o pe care, mamele ar putea ieşi din starea de depresie de după naştere, şi nu doar. Numiţi personajul înlocuit prin Y.

Rsp: (Ariadna, mitul grecesc despre firul Ariadnei)

#12. Aceste 2 acţiuni, unite printr-o denumire, s-au desfăşurat la începutul anilor 1990 pe malurile unui râu. Scrieţi denumirea ce uneşte aceste 2 evenimente şi râul.

Rsp: (Podul de flori; Prut)

#13. Întrebare automobilistică. Elev al unei şcoli militare, primul bărbat de pe Pământ, cea de-a 24-a literă al alfabetului grecesc, cel ce poate fi siberian sau de amur. Găsiţi elementul comun şi numiţi floarea, denumirea căreia diferă printr-o singură literă de un alt element, care ar putea fi poziţionat în această listă.

Rsp: (aster; Opel Kadett, Adam, Omega, Tigra, Astra)

#14. În luna iunie al anului 2008, un orășel elvețian a fost înfrumuseţat cu o sumedenie de lalele portocalii. În cinstea cui a fost efectuată această acţiune?

Rsp: (selecţionata Olandei la fotbal, Campionatul European 2008 de fotbal în Elveția și Austria, culoarea portocalie și lalea fiind simbolurile Olandei) 

Mai multe despre Romanian Quiz Night vedeți pe pagina de Facebook City Quest Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente