Zeci de tineri au preparat duminică cea mai mare cantitate de Sangria din țară. Recordul național a fost stabilit la Camping Resort Voyage, o pensiune din Ialoveni. 100 de litri de cocktail au fost pregătiți în mai puțin de 30 de minute, într-un vas special construit pentru această ocazie.
La prepararea celei mai mari Sangrii au fost folosite cantități impunătoare din fiecare ingredient: 36 de litri de vin, 25 de litri de apă, 2 litri de sirop, un litru și jumate de suc de lămâie, 25 de kilograme de fructe, 6 litri de liquor de portocale și multă gheață. O mână de ajutor a dat și interpretul Cătălin Josan, fost participant la Master Chef România.
Recordul a fost atins cu ocazia inaugurării pensiunii Camping Resort Voyage iar organizatorii au ales să prepare anume această băutură, deoarece este foarte potrivită pentru petreceri. Urmărind evoluția PHONIQ VIBE, participanții au consumat cele 400 de porții de Sangria în două ore, lângă bazin, în pavilioane private sau la terase.
Sangria este la origine un cocktail spaniol, care a devenit foarte popular în întreaga Europă. Deși nu există o rețetă clasică, vinul și fructele sunt ingrediente obligatorii, iar pentru o Sangrie reușită liquor-ul de portocale este și el de nelipsit.