Tinerii moldoveni se pot informa mai îndeaproape despre bursele Colegiului Europei

10288647_10203744124633157_39209703_o
Foto: Tu și Europa: Oportunități educaționale pentru toți

În perioada 22-24 aprilie, la Chișinău are loc Comisia Națională de Selecție a candidaților pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană țărilor din cadrul Parteneriatul Estic.

În context, la Chişinău sunt organizate în premieră interviurile din cadrul etapei finale de selecţie a candidaţilor din R. Moldova, care anterior se desfăşurau la Bruges (Belgia) sau Natolin (Polonia).

Procesul de selecţie se desfăşoară conform criteriilor Colegiului Europei şi este realizat de către reprezentanţii Colegiului care s-au deplasat în acest scop la Chişinău.

Colegiul Europei este o universitate privată care se bazează pe o reţea extinsă de contacte în instituţiile europene, administraţiile naţionale, organizaţiile internaţionale, universităţile europene şi cercurile profesionale. Obiectivul de bază al Colegiului este de a pregăti studenţii masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană.

Începând cu anul curent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova în parteneriat cu Colegiul Europei va asigura finalizarea procesului de selecție a viitorilor studenți ai Colegiului Europei. În acest context tinerii sunt invitați să participe la o sesiune interactivă cu genericul “Europe and You: EdUcational opportunites for everybody”. Invitatul special al sesiunii este Iulian Groza, vice-ministru, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova. Tinerii vor avea oportunitatea să adreseze întrebări cu privire la subiecte de actualitate internaţională, dar şi procesul de integrare europeană.

La final, reprezentanții Colegiului Europei vor face o prezentare cu oferta academică disponibilă tinerilor din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc joi, 24 aprilie ora 17:00, în incinta Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Pentru o bună organizare logistică, studenţii interesaţi sunt rugați să se înregistreze utilizând formularul din link: http://goo.gl/Z2kyAT

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente