7 filme pentru suflet pe care să le vezi în weekend-ul de Paști

eOVK0dEIFSGZwxnWRVirSl9XuzS
Foto: What dreams may come PC: movies.sulekha.com

Sărbătorile de Paști sunt un prilej bun de relaxare, de aceea deseori alegem să privim un film bun. Și pentru că suntem într-o perioadă sacră, am ales filme motivaționale, filme care inspiră și ne vor ajuta să fim mai buni, să iubim și să valorificam fericirea.

#1. What Dreams May Come (1998) / O Iubire Fără Sfârșit

Un film care te strânge puternic de suflet. Te face să valorifici oamenii care îi ai aproape și să îi iubești cu toată ființa. În 1998 ROBIN WILLIAMS ne-a dus într-un loc unde nu am mai fost până acum. Pregătește-te să intri pe cel mai frumos și magic tărâm la care visezi.

WHAT DREAMS MAY COME este o puternică poveste de dragoste, derulată pe tarâmuri de basm cum nu ați mai văzut niciodată

 

 

#2. Premoniție (2007)

Când Linda (Sandra Bullock) este anunţată de un ofiţer de poliţie că soţul ei a murit într-un accident de maşină, viaţa ei se rupe în bucăţi. Dar când soţul (Julian McMahon) se întoarce acasă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, îşi dă seama că a avut o premoniţie şi face totul pentru a împiedica tragicul accident.

 

#3. Yes man (2009)

Dacă eşti genul de om care nu mai iese din casă, prins într-o rutină, care a ajuns să nu mai răspundă la telefon, să nu mai aibă chef de nimic… atunci poţi face şi tu acest exerciţiu. Regula ar fi ca oamenii din jur să nu ştie că îl faci (pentru că-ţi vor cere să faci lucruri pe care chiar n-ar trebui să le accepţi).

 

#4. A Thousand Words (2012) / O mie de cuvinte

Jack McCall este un agent literar extrem de vorbăreț, care are darul de a convinge oamenii să îl urmeze și să încheie contracte cu el oriunde și oricând, cu cea mai mare ușurință. Viața lui de succes ia o turnură neașteptată după ce, intenția lui de a semna un contract cu un guru de nouă generație – Dr. Sinja, doar pentru a-și urmări interesele proprii, se soldează cu o consecință neobișnuită. Un copac Bodhi (o specie de smochin) îi crește în spatele curții, iar cu fiecare cuvânt pe care îl rostește, o frunză cade. Jack își dă seama că în momentul în care ultima frunză cade, atât el cât și copacul sunt terminați. Cuvintele nu l-au dezamăgit niciodată pe Jack, însă acum vorbărețul agent se vede nevoit să tacă și să găsească alte modalități de comunicare, doar pentru a rămâne în viață.

 

#5. Eat, Pray, Love (2010) Mănâncă, roagă-te, iubește

Viața este o călătorie, însă, uneori, este nevoie să-ți schimbi direcția spre adevărata viață. Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească și să se împace cu șine, în filmul Mănâncă Roagă-te Iubește. Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubește dovedește că există mai multe feluri în care poți să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

#6. About Time (2013) Era şi timpul

About Time reușește să combine într-un mod reușit, armonios secvențele de dramă cu cele amuzante sau romantice având chiar o componență SF legată de călătoria în timp. Dacă trecem în plan secund anumite scăpări ale scenariului legate de implicațiile călătoriei în timp și numite momente când acțiunea filmului parcă trenează, rămânem cu un film cu mesaj simplu și pozitiv care reușește să își croiască drum către corzile sensibile ale privitorului.

 

#7. Pay it forward (2001) / Dă mai departe

Cum poți schimbă lumea? Începând cu ține și cu cei din jurul tău. O simplă temă la școală transformă o întreagă comunitate.
Trevor primește o temă pentru acasă care constă în găsirea unei idei pentru îmbunătățirea întregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, că acea persoană, la rândul ei să a€œdea mai departe”, continuând în acest mod. Ceea ce pare a fi inițial un eșec, este de fapt un succes total ale cărui efecte nu se văd imediat.

Vizionare plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente