Instituțiile publice vor oferi peste 30 de mii de locuri de practică pentru tineri

55471_tineri_europa_libera
Foto: Peste 30 de mii de locuri de practică pentru tineri PC: Tineri.md

Parlamentul a votat miercuri, în prima lectură, proiectul de lege care va oferi tinerilor mai multe oportunități să efectueze stagii de practică în autoritățile publice.

Noua lege va oferi posibilitate unui număr de peste 30.000 de tineri să efectueze stagii de practică, iar acestea vor fi considerate de angajator ca şi experiență de muncă. Legea stabilește un plafon (minim 10% din numărul de angajați ai autorității publice) pentru numărul de stagii de practică oferite. Totodată, în funcție de necesitați, instituțiile de stat vor fi libere să scoată la concurs oricâte locuri de practică au nevoie.

Potrivit parlamentarilor PLDM, inițiativă legislativă rezolvă o problemă importantă pentru majoritatea tinerilor – simplifică accesul pe piața muncii. „Unul dintre impedimentele angajării tinerilor este lipsa experienței de muncă. Legea, pe care am votat-o, în prima lectură, deschide noi oportunități pentru tinerii din Republica Moldova. Stagiile de practică, care vor fi scoase la concurs de autorităţile publice, vor deveni mai accesibile pentru liceeni, studenţi şi pentru fiecare tânăr din Moldova”, susține parlamentarul George Mocanu, inițiatorul proiectului de lege.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente