Oleg Filatov, care deja este un buchinist de mai bine de 10 ani, a recomandat echipei #diez locurile cele mai bune pentru a găsi cărți bune la preț accesibil.
„Cărțile bune trebuie căutate. Uneori poți găsi ceva întâmplător, alteori poți căuta și să nu găsești nimic. Dar cel care nu este interesat în căutare, nu va găsi niciodată, pentru că nu va putea să recunoască o carte bună”, spune Oleg.
Iată topul locurilor unde se pot cumpăra cărți vechi în Chișinău
#1. În fața teatrului Cehov
Aici se strâng buchiniștii mai mult în weekend, însă aici sunt cei mai buni și cei mai cu experiență buchiniști din Chișinău. Aceștia știu valoarea cărților și vând doar cărți ce merită a fi cumpărate. Prețul e variabil.
#2. Tighina colț cu Ștefan cel Mare
Locul se găsește în spatele stației de troleibuz. Aici prețurile la cărți sunt foarte mici, însă rar se găsește ceva foarte bun. Cei care au un buget limitat pot veni și căuta aici cărți.
#3. La Telecentru, vizavi de piața Docuceaev
Uneori Oleg vine aici și cumpără cărți pentru el, se pot găsi cărți foarte valoroase. Însă prețurile nu sunt foarte constante. Uneori cărțile bune sunt la prețuri foarte mici, iar cărțile nu prea – la prețuri enorme.
De exemplu: Scriitoarea de detective, Daria Donțova, care ca esență cărțile ei valorează aproximativ un leu, în la Telecentru acestea se vând cu 10 sau mai mult.
#4. Magazinul de anticariat de pe str. Bodoni, vizavi de magazinul “Fidesco”
Aici lucrează Oleg, cărțile sunt păstrate foarte bine și se găsesc colecții întregi de a lui Dumas sau cărți de artă. De exemplu, o ediție a lui Platon din 2007/2008, acolo se găsește cu prețul de vreo 70 lei, în magazine prețul unei asemenea cărți este de 216 lei.
#5. Gara feroviară
La gară sunt multe cărți, însă nu prea ai ce căuta, și multe sunt de o calitate proastă, însă prețurile sunt teribile. O carte pe care Oleg nu o poate vinde cu 10 lei, acolo costă 25 lei.
Voi știți și alte locuri unde se pot cumpăra cărți vechi?