Două autobuze din Belarus sunt testate la Chişinău

24925
Foto: PC: IPN

Timp de 35 de zile, la Chişinău vor fi testate două autobuze Maz-Mercedes  produse în Belarus. Unităţile de transport au capacitatea de 72 şi, respectiv, 105 locuri, iar costul acestora este de aproximativ 100 de mii de dolari.

Şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, a spus, la şedinţa operativă de la Primărie, că preţul autobuzelor poate creşte, în funcţie de dotări, cu până la 30%. La Chişinău a venit şi o echipă de specialişti de la fabrica producătoare a autobuzelor, care va monitoriza unităţile de transport pe perioada testării în condiţiile municipiului Chişinău, transmite IPN.

Şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, a subliniat că întreprinderea ar putea asambla nu doar troleibuze, ci şi autobuze, în cazul în care ultimele ar fi procurate prin intermediul aceluiaşi acord interguvernamental pe care îl are semnat Republica Moldova cu Belarus.

În prezent, pe străzile din capitală circulă peste 100 de autobuze. În prezent, parcul urban din Chișinău dispune de 20 de autocare MAN (anul producției 2006), 50 de autocare LAZ (2004), 50 de autobuze Ikarus (1998) și 18 autobuze cu vârsta mai mare de 20 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente