A apărut o nouă profesie la italieni – „omul răbdător”

05
Foto: PC: Flickr/Paul Russell99

Cum șomajul este o problemă acerbă în Italia, spiritul întreprinzător îi determină pe unii să-și inventeze meserii. Giovani Caffaro, în vârstă de 42 de ani, s-a gândit să profite de pe urma faptului că „birocrația e mortală în Italia” și să-și ofere serviciile de stat la diferite cozi interminabile uneori.

Caffaro, licenţiat în ştiinţele comunicării, s-a născut în oraşul sudic Salerno, însă de 12 ani locuieşte la Milano, unde a şi lucrat, de altfel, până vara trecută, la o fabrică de textile. De atunci, susţine bărbatul, citat de The Guardian, a trimis în van circa 500 de CV-uri, în urma cărora a primit mai puţin de 10 răspunsuri. În faţa acestei crize cu care piaţa muncii se confruntă în Italia — ultimele cifre arătau, toamna trecută, că rata şomajului ajunsese la 12,7 % – bărbatul şi-a inventat o meserie.

Autointitulându-se „omul răbător”, Caffaro se oferă să stea la interminabilele cozi birocratice, în locul celor care nu ai timp sau chef pentru ele. Aşa se face că, practicând un tarif de 10 euro/oră, italianul îşi aşteaptă zilnic rândul în faţa ghişeelor de la poştă ori de la bancă. Este disponibil şapte zile din şapte, iar din banii câştigaţi reuşeşte să se întreţină. De când s-a lansat astfel pe piaţă, Cafaro susţine că cererea este în creştere şi că a primit solicitări şi din alte oraşe, printre care şi Napoli, aflat în celălalt capăt al ţării. „Dacă treaba merge bine, va trebui să mă extind şi să-mi deschid o agenţie”, spune „omul răbdător”.

Sursa: totb

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente