3 motive pentru care nu o să-ți placă filmul cu Hercule

DSC_8407.NEF
Foto: PC: moviedownload.pro

Uneori e bine să mergi la film așa din senin, chiar în timpul zilei, când multă lume muncește din greu în oficii, iar tu te bucuri că ai un șef mai loial și te relaxezi din plin timp de 99 de minute, cu bicepși în 3D, admirând pe ecranul mare de la cinematograful Patria ”Legenda lui Hercule.” Iată trei motive pentru care pelicula nu va ajunge pe lista filmelor tale preferate.

#1 Filmul nu prezintă crize existențiale

Mitologia și lumea antică de mai mult timp au devenit un trend în blockbusterele americane. Eroi, regi și prințese, care luptă pentru iubire, demnitate, teritoriu, care uneori mai sunt trădați de oamenii de alături, vânduți în robie. Ce s-a schimbat de atunci? Mai nimic! Aceleași războaie, trafic de ființe umane și mici drame pe care le trăiește fiecare, doar că în prezent ele se amestecă cu crize existențiale, pe care nu le veți găsi în ”Legenda lui Hercule.”

Hercule (actorul Kellan Lutz) este unul din eroii mitologiei greci, care se naște dintr-o partidă de sex a reginei Alcmena (actrița Roxanne McKee) cu Zeus (*actor necunoscut). Din păcate în film scena nu se bucură de prezența fizică a lui Zeus. Filmul în general nu prea are scene sexy, de aceea puteți merge cu sufletul împăcat cu frații sau surorile mai mici și să abordați pelicula din punct de vedere istoric sau să le dați o lege despre mitologia greacă. Apariția lui este generată de venirea la tron a regelui despot  Amphitryon (actorul Scott Adkins). Ca să-l înlăture este nevoie ca Hercule să treacă printr-o adolescență în neștire, că tatăul lui este ”big cheese” pe Olimp, să se îndrăgostească de prințesa Cretei, Hebe (actrița Gaia Weiss), ea să fie promisă fratelui Iphicles (actorul Liam Garrigan), Hercule să fie vândut în sclavie, să revină ca un gladiator în Grecia, să adune armată și să-l ucidă pe Amphitryon.

ceog
Unul din momentele de luptă, care îi aduce lui Amphitryon tronul mult dorit. PC: comicbookmovie.com
IMG_2259.JPG
Prințesa Hebe. PC: 5zvezd.ru

#2 Eroul filmului nu este vecinul tău

Filmul nu prea urmează legenda adevărată, dar acest moment este tipic pentru cei de la Hollywood, să facă cum îi duce capul sau trendurile. Atunci când mergi să vezi o peliculă precum ”Legenda lui Hercule,” nu trebuie să ai multe așteptări. Eroul principal va fi masculinizat, cel mai bun, cel mai demn, ”cel mai cel” în toate. Eu personal caut în aceste filme chipurile personajelor mitologice, de care eram așa îndrăgostită în copilărie. Mă uit la costume și decorații. Este curios să vezi cum imaginația unor oameni a prins viață în lumea antică.

Hercul în una din luptele lui epice. PC: universefilmreview.com
Hercul în una din luptele lui epice. PC: universefilmreview.com
Hercule primește puterea de la Zeus.
Hercule primește puterea de la Zeus. PC: movies.boxofficebuz.com

#3 Filmul este în 3D

Acest 3D care a distrus filmul original și a înlocuit multe valori cinematografice cu interesul sporit a oamenilor pentru efecte speciale, iar ”Legenda lui Hercule”, trebuie privit anume cu ochelarii nostimi pe nas. Uneori nu mai vrei filme care să te lase cu întrebări de genul celor existențiale, dar pur și simplu să te relaxezi, dacă alături de tine nu va sta o domnișoară care ronțăie ceva, ce vine dintr-un pachet tare foșnitor, să te mai uiți la niște mușchi mari!

Lucrul care m-a uimit cel mai tare este momentul luptei din Grecia, care-l aduce pe Hercule acasă, când pe arenă, printre cei șase luptători de neînvins, apare și o femeie! Atunci mi-am notat ”Trăiască Jezebel!”

legend-of-hercules-image03
Femeia luptătoare apare pe arena de luptă după modelul lui Pink din spotul publicitar pentru Pepsi. PC: theboxedoffice.blogspot.com
Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente