Tatuajul este o formă de artă apărută cu mii de ani în urmă dar foarte răspândită și în zilele noastre. Adorat mai cu seamă de adolescenți, este o formă de comunicare nonverbală. Este important să cunoaștem câteva lucruri înainte de intra în salonul de tatuaje.
Pe lista ‘must do in a lifetime’ stă, probail, la fiecare ideea de a se tatua. Clișeic sau nu, ne dorim un tatuaj în viitorul apropiat sau îndepărtat, de aceea #diez a decis să facă un sondaj despre ce trebuie să știi înainte de a-ți face un tatuaj.
Cei care îşi fac tatuaje sunt la fel ca ceilalţi doar că au un sentiment interior puternic de afirmare, sau de arătare a sentimentelor. Oamenii nu se tem să îşi arate tatuajele deoarece acestea au fost făcute dintr-un motiv întemeiat şi au o anumită semnificație, ele vorbesc despre persoana respectivă. Psihologii care studiază persoanele cu tatuaje vor încerca întotdeauna să pătrundă în mintea acestora, lucru foarte greu de obținut.
#1. Da, doare. Datorită faptului că procesul de tatuare presupune introducerea în piele a culorii cu ajutorul acelor, este normal să existe şi o durere. Durerea este însă suportabilă, dar intensitatea cu care este simţită diferă de la un individ la altul şi mai depinde şi de zona aleasă pentru executarea tatuajului, de aceea este foarte greu de răspuns la întrebarea: „cât de rău doare un tatuaj?”. Majoritatea se sperie de poveştile unora care s-au tatuat în condiţii improprii sau la artişti neprofesionişti şi au fost nevoiţi să suporte o durere mai mare decât cea obişnuită pentru un tatuaj.
#2. Timpul de realizare al unui tatuaj este determinat de doi factori majori: complexitatea şi dimensiunea modelului ales. Un alt factor la fel de important este zona aleasă pentru realizarea tatuajului, astfel un tatuaj pe braţ necesită un timp mai scurt decât un tatuaj pe abdomen, datorită faptului că pielea pe braţ este mai întinsă, lucru care uşurează munca artistului.
#3. Locul ales pentru tatuaj este desigur o caracteristică a ta, la nivel conștient sau inconștient.
Braţ sau umăr- Exprimă nevoia de a te simţi util, de a te mişca, de a acţiona.
Gât- Este o modalitate de a exprima nemulţumirea faţă de ceea ce ţi se întâmplă şi dorinţa de a-ţi ordona viaţa. Problema este că lipseşte curajul de a spune ceea ce vrei.
Spate- Ţi-e teamă de decizii, fugi de responsabilităţi şi nu-ţi place să te joci cu hotărârile pe care trebuie să le iei în unele situaţii.
Mâini- Autocontrol, stăpânire de emoţii. Tatuajul pe mâna stânga semnifică dorinţa de putere, iar pe cea dreaptă, nevoia de dreptate. Tatuajul pe încheietura mâinii exprimă neputinţă.
Picior/ gleznă- Dorinţă de libertate, viaţa cotidiană te sufocă. Nevoie de comunicare, socializare.
Sâni- Curajul de a înfrunta orice situaţie. Îi cunoşti atu-urile şi profiţi din plin de ele.
Abdomen- Eşti dulce şi sensibil/-ă, cu un puternic instinct matern. Ţii să păstrezi lângă tine persoanele dragi, însă neîncrederea în tine te împiedică să-ţi exprimi sentimentele.
#4 Chiar dacă unele semnificaţii pentru tatuaje pot fii puţin înfricoşătoare, ele au fost create în trecut şi nu mai reflectă bine persoana respectivă – semnificaţia tatuajelor realizate în trecut poate fii reflexia viitorului.
Locurile în Chișinău unde îți poți face un tatuaj:
#1. Leovink Tattoo studio strada: Izmail, nr.40/2
#2. Tattoo Salon by Kliuchnikoff strada: Bucuresti 103
#3. Studio-extreme Sun City, etajul 4
#4. Studio-502 strada: bd.Dacia, 3/1
#5. Inkaholic strada: Strada București intersecție cu strada Bănulescu-Bodoni.