În Olanda a fost inaugurată Ambasada Republicii Moldova

Den_Haag_Binnenhof
Foto: PC: wikipedia.org

La ceremonia de deschidere a Ambasadei Republicii Moldova la Haga au participat Premierul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, reprezentanți ai ministerului de Externe, altor instituții olandeze, precum și ai corpului diplomatic acreditat în Olanda.

Premierul a remarcat că Ambasadei îi revine un rol important, mai ales că Olanda este una dintre fondatoarele Uniunii Europene și țară care susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Reprezentanței diplomatice de la Haga îi revine o misiune importantă – cea de a contribui la atragerea investițiilor și valorificarea potențialului economic al raporturilor bilaterale. Vrem să vedem mai mult vin moldovenesc în Olanda și mai mulți investitori olandezi în Moldova„, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit Ambasadorului Republicii Moldova la Haga, Emilian Brenici, deschiderea reprezentanței diplomatice va permite o mai bună protecție și acordarea asistenței necesare cetățenilor moldoveni aflați în Olanda.

Sediul Ambasadei este amplasat într-o clădire cu statut istoric, în imediata apropiere a ministerelor Economiei și de Externe.

PC: GOV
PC: GOV
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente