Poziția Ambasadei SUA față de loteria Green Card din Moldova

green card
Foto: rferl.org

În urma masivelor campanii de promovare a loteriei Green Card de către companii locale, echipa #diez a decis să întrebe Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, unde ar trebui să ne informăm și care e poziția lor față de campanie.

Serviciul de presă al Ambasadei SUA ne-a spus că orice cetăţean din Moldova este binevenit să participe în loteria DV (Diversity Visa) dacă întruneşte minimum de cerinţe. Nu este percepută nici o taxă pentru înregistrare.

De asemenea Ambasada încurajează ca toţi participanţii să se înregistreze de sine stătător. Formularul de participare şi instrucţiunile complete sunt pe pagina Departamentului de Stat.

Ionel Istrati încurajând cetățenii RM să aplice la loteria Green Card printr-o organizație locală PC: Green Card Moldova
Ionel Istrati încurajând cetățenii RM să aplice la loteria Green Card printr-o organizație locală PC: Green Card Moldova

”Ce ţine de firmele intermediare, vrem să menţionăm că ambasada SUA nu este autoritatea care să examineze legalitatea companiilor din Moldova. Ambasada SUA nu susţine nici o companie care facilitează procesul de primire a vizei. Noi încurajăm participanţii la loterie să se înregistreze direct şi fără nici o plată la www.dvlottery.state.gov. Şi rețineți – dacă pagina pe Internet nu se termină cu .gov, această pagină nu este o pagină oficială a Guvernului SUA.” a declarat Carolina Istrati, de la Serviciul de Presă al Ambasadei SUA.

Din 2003 până în 2012, 3.294 cetățeni ai Republicii Moldova au primit vize și au intrat pe teritoriul SUA prin loteria Green Card (Diversity Visa), dintre care doar 684 în 2012.

Statistica de pe Diversity Visa Program 2003 - 2012
Statistica de pe Diversity Visa Program 2003 – 2012

Reamintim că rata de refuz a vizei la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, este cea mai mare dintre ambasadele care oferă viza în Moldova. de 34,70% (în 2012). Aceasta ar fi o cauză de ce cetățenii Republicii Moldova apelează la intermediari la participarea la Green Card (Diversity Visa).

Rata de refuz a vizelor pentru moldoveni PC: bloguvern.md
Rata de refuz a vizelor pentru moldoveni PC: bloguvern.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente