Leancă va discuta cu Rogozin și despre Transnistria

658x0_leanca
Foto: Iurie Leancă PC: timpul.md

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va participa, la Tiraspol, la inaugurarea, pe 1 septembrie, a unui spital construit din banii Federaţiei Ruse, dar se va întâlni șî cu oficiali din RM.

„Subictele pe care le voi discuta în cazul în care voi avea o întâlnire cu viceprimministrul Rogozin sigur că va ţine de agenda bilaterală, să nu uităm că domnul Rogozin are două responsabilităţi prin decizia autorităţilor ruse. Una ţine de schimburile commercial-economice, iar al doilea ţine de reglementarea conflictului transnistrean”, a menţionat prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

În stânga Nistrului, oficialul va avea întrevederi cu şeful administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, iar la Chişinău – cu premierul Iurie Leancă. Informaţia a fost confirmată de către ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, relatează Publika.

Potrivit diplomatului, vizita la Tiraspol a lui Rogozin are un caracter social. „Rusia a alocat surse financiare suficiente pentru deschiderea unor grădiniţe, şcoli şi spitale în stânga Nistrului. Iată de ce scopul acestei vizite este de a lansa aceste acţiuni de amploare”, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova.

La Chişinău, demnitarul rus va discuta aspectele economice şi politice ale relaţiilor bilaterale.

Taguri: #Transnistria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente