Schuebel pleacă, Uniunea Europeană rămâne

CADBBE11-340C-493B-8FA0-3CEA658FF192_mw1024_n_s
Foto: Uniunea Europeană va sustine în continuare RM. PC: Europa Liberă

„Uniunea Europeană va susține în continuare aspirațiile proeuropene ale Republicii Moldova”- aceasta este declarația făcută de Dirk Schuebel în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul RM, Eugen Carpov.

Carpov i-a mulțumit şefului Delegaţiei UE pentru sprijinul acordat ţării noastre pe întreaga perioadă a aflării sale în Republica Moldova. „În ultimii 4 ani, Republica Moldova a făcut paşi siguri pe calea reformării instituţiilor statului, democratizării societăţii şi integrării europene. Acest fapt se datorează în mare măsură sprijinului şi eforturilor Uniunii Europene şi personal Dvs., care în calitate de șef al Delegaţiei UE la Chişinău aţi avut un rol decisiv în promovarea proceselor de adaptare a ţării noastre la standardele Uniunii Europene” a spus Carpov.

În cadrul discuţiei a fost subliniat suportul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, atât în calitate de participant la negocierile în formatul „5+2”, cât şi prin proiectele, iniţiativele şi asistenţa acordată Republicii Moldova.

Sprijinul UE în procesul de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului prin programul „Măsuri de consolidare a încrederii”, finanţat de UE, a fost apreciat. Scopul programului este de a favoriza rezolvarea conflictului transnistrean prin asigurarea dezvoltării sociale şi economice a comunităţilor locale din Zona de Securitate.

Sursa: noi.md

Taguri: #UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente