Interferența artelor a adunat în sala Muzeului Național de Artă zeci de fani ai muzicii clasice. Ei s-au pronunțat de ce tinerii care nu au fost prezenți ar trebui să asculte acest gen de muzică.
Ana Maria, colega celor care au evoluat la „Interferența artelor” a venit pentru a susține muzica clasică. Pianista, este de părerea că „muzica clasică este, de fapt, una contemporană dacă este interpretată și ascultată corect. Trebuie să prindă la tineret pentru că are niște valori veșnice. Nu este ceva uitat în peruci sau strâns în consersete, este ceva viu.”
Elena nu este un om de artă, dar îi place frumosul. „Am aflat ieri de pe internet despre evenimentul dat și am decis să vin să văd acest frumos. Muzica clasică ar trebui să placă și altora pentru că este ceva special, ceva care a rezistat mulți ani la rând”.
Natalia a ajuns la eveniment absolut întâmplător. Fiind o admiratoare a muzicii clasice și văzând anunțul pe ușa Muzeului Național de Artă a decis să intre. I-a plăcut mult și a spus că și tinerii ar trebui să aculte muzica clasică pentru că sunt demonstrate științific beneficiile pe care le aduce o oră de muzică clasică audiată.
Natalia și Consuela au rămas „mute” după evenimentul de vineri seara. Și Natalia este de părerea că muzica clasică trebuie ascultată pentru frumos și pentru faptul că dezvoltă IQ-ul. Consuela a spus că „niciodată nu mi-a plăcut cuvântul trebuie, el duce spre obligație. Cu atât mai mult, vorbind despre artă, dorința de a asculta trebuie să vină din interior, doar așa poate fi percepută muzica clasică cum este ea ca atare.”