Cunoaşte-i pe cei șase noi Ambasadori ai Moldovei

a
Foto: Vangheli, Brenici și Popov- trei din cei șase noi Ambasadori ai Moldovei. Colaj: #diez

Comisia pentru Politică Externă a oferit aviz pentru șase noi Ambasadori ai Moldovei. Ei ne vor reprezenta țara în Austria, Italia, Olanda, Canada, Qatar și Israel.

Andrei Popov PC: linkedin.com Andrei Popov
PC: linkedin.com

Andrei Popov este potențialul Ambasador al Moldovei în Austria. La moment deține funcția de viceministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior a fost membru al Parlamentului Moldovei, Asociația pentru Politică Externă. Și-a urmat studiile la Centrul pentru Politici de Securitate din Geneva.

 

no-image-female
Stela Stîngaci este potențialul Ambasador al Moldovei în Italia.Ea a fost secretar la Ambasada Republicii Moldova în Italia. Pînă nu demult, ea activat în cadrul Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului, a cărei șef era Igor Corman.

 

Emilian Brenici PC: facebook.com
PC: facebook.com

Emilian Brenici este potențialul Ambasador al Moldovei în Olanda. Fostul student al Universității de Stat din Moldova, acum este funcționar al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova. El a fost Ambasador al Moldovei și în Cehia și Italia.

 

 

no-image-femaleAla Beleavschi este potențialul Ambasador al Moldovei în Canada. Ea a avut o practică de muncă în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză. La moment este şef de direcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

 

no-image-maleValeriu Tihonov este potențialul Ambasador al Moldovei în Qatar. În prezent, el este șeful cabinetului ministrului Afacerilor Externe. Anterior, Tihonov a fost subiectul unor discuții controverse. Se vehicula că acesta ar putea deveni Ambasador al Moldovei la Moscova. Vlad Filat a negat zvonurile.

 

Anatol Vangheli PC: Facebook.com
PC: Facebook.com

Anatol Vangheli ar putea deveni Ambasadorul Moldovei în Israel. Actualmente el este însărcinat cu afaceri în cadrul misiunii diplomatice din statul Israel.

Taguri: #canada
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente