Încă o săptămână și Croația e membră UE

Hrvatska-EU
Foto: Croația așteată o medernizare a economiei odată cuaderarea la Uniunea Europeană. PC: novosti.rs

Pe data de 1 iulie 2013 Croația va adera la Uniunea Europeană. Următorul scop de atins al croaților este aderarea la zona Schengen.

Flagul albastru cu stele galbene se va alătura simbolurilor de stat croate la începutul săptămânii viitoare.

Aderarea la Uniunea Europeană nu a fost dorită de fiecare. Doar 66 de % din populația statului au spus „da” pentru UE, conform referendumului organizat în anul 2012.

Militanții au spus că reformele au venit rapid, fără o participare suficientă a societății. Potrivit euronews, mai mulți experți au spus că mai este mult de lucru. O parte din reforme nu sunt complete.

Condiția principală pentru ca Croația să adere la Uniunea Europeană a fost implementarea noilor reforme în domeniul justiției. Legile au fost aduse la standardele europene.

Un proiect major în acest sens a fost realizarea training-urilor judecătorilor, procurorilor publici și a avocaților pentru a deprinde practicile europene.

Neri Radas de la Curtea de Conturi din Zagreb a declarat pentru euronews.com judecătorii local vor deveni judecători europeni, fapt ce demonstrează că se vor respecta legile europene.

Cetățenii croați trebuie să își cunoască drepturile, să le respecte și să le utilizeze. Acest lucru va realiza schimbarea.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente