Ministerul Educaţiei îşi propune să revizuiască curriculum şcolar. Accentul va fi pus pe cunoaşterea limbilor moderne, a calculatorului şi pe dezvoltarea cunoştinţelor antreprenoriale.
„Ne propunem să punem şi nişte accente diferite cum ar fi cunoştinţe de limbi moderne, limba engleză în special, comunicare, cunoştinţe de folosere a calculatorului, educaţia antreprenorială. Acestea trebuie să fie mai accentuate în noua curriculă pentru că sunt relevante pentru ceea ce cere piaţa astăzi”. Despre aceasta a comunicat ministrului educaţiei, Maia Sandu, în emisiunea „Fabrika” la postul de televiziune PublikaTV, citat de IPN.
În prezent se elaborează un proiect pilot în care manualele tipărite vor fi înlocuite cu cărţi electronice. Dacă proiectul va fi unul de succes, atunci se va extinde la nivel naţional. „La noi se întâmplă ceva la gimnaziu, interesul copilului scade. Profesorul trebuie să fie bun şi la studiile primare, şi la cele liceale. Noi suntem conştienţi că şcoala nu este atractivă, pentru că nu avem infrastructură, cărţi”, a menţionat Maia Sandu.
Ministrul a subliniat că este nevoie de o schimbare sistemică. Acest lucru se va întâmpla când va exista posibilitatea de alegere. „Noi suntem conştineţi că acum condiţiile nu sunt tocmai bune, avem nevoie de un program cap-coadă. Avem o problemă de atragere a tinerilor specialişti în sistem. Şi acei care vin, după ce îi instruim dispar”, a specificat ministrul educaţiei.
Maia Sandu a mai spus că ministerul îşi propune ca pe viitor să rămână studii de licenţă şi masterat, iar colegiile vor dispărea treptat.