La evenimentul ,,Fete pe biciclete” ne-am convins că mersul pe bicicletă nu este doar relaxant și practic, dar poate fi și foarte creativ.
Tinerile care s-au plimbat cu bicicleta la sfârșitul week-end-ului trecut nu doar au promovat un mod de viață sănătos și au adus energie, dar au adus și multă culoare pe străzile capitalei. Bicicletele erau adevărate bijuterii, fiind toate împodobite foarte frumos și cu mult gust.
Echipa #diez a hotărât să prezinte cele mai frumoase biciclete și a aflat mai multe detalii despre procesul de împodobire a acestora.
Ana Danilescu: ,,Înainte de a-mi transforma bicicleta am colindat câteva magazine pentru a-mi cumpăra materialele necesare: sprayuri colorate, gheme cu aţă, claxon pentru bicicletă, aveam în plan să iau mai multe însă timpul mă presa. Acolo am dat şi de rochiţa mea roşie care se potrivea de minune cu personajul pe care aveam să-l adopt. ”
De asemnea stăpâna bicicletei spune că are demult această bicicletă, fiindu-i până la 15 ani cea mai bună prietenă. ,,Pedalam pe ea de dimineaţă până seara, însă trista soartă a jucăriilor când copiii devin maturi nu a ocolit-o nici pe ea. Prăfuită, necăjită aceasta m-a aşteptat fidelă până acum în subsol. Am luat-o, am spălat-o am vopsit-o şi am am pornit la drum. Mi-a trecut prin gând ca aceasta ar putea ceda, nici eu nu mai sunt fetiţa de 15 ani, nici ea nu mai arăta ca la început, însă spre marea mea mirare, dar şi a părinţilor care m-au sunat încontinuu să vadă dacă sunt întreagă, eu am ajuns și la finish, printre primele.”
Oxana Greadcenco: ,,Bicicleta mea este una de oraş şi o am de aproximativ cinci luni. E pentru prima dată când o decorez, dar voi păstra decoraţiunile de la ,,Fete pe biciclete”. Oamenii de pe stradă zâmbesc când văd romaniţele de pe roţi. Florile din hârtie nu le-am făcut eu, dar colega mea Nata, acestea urmau să fie aplicate pe coşurile de gunoi de la Ciocana. Pentru că poliţiştii nu le-au permis, şi-au găsit altă destinaţie. Iniţial am aplicat altfel de decoraţiuni din hârtie pe spiţe, dar ele încurcau deplasării şi am renunţat. Mă gândesc în viitorul apropiat s-o colorez pentru că bicicleta pentru mine nu e doar o metodă de a face sport.”
Cris Bujorelu spune că imediat ce a aflat despre eveniment a decis să participe, pentru că i se părea foarte distractiv să mergă cu bicicleta prin oraș nestingherită și într-un grup de amatoare ca și ea.
,,Decorarea bicicletei a avut la bază două principii: simplitatea și feminitatea. Nu am vrut să o încarc cu tot felul de accesorii. Mi-am adus aminte că am o cutie cu flori decorative rămase încă de la nunta mea (ele atunci au decorat ușa și holul casei parinților mei). Și uite așa, le-am prins de ramă. Evident că a durat foarte puțin, dar a fost implicat în proces și soțul, și băiatul meu de 3 ani, procesul fiind pentru toți plăcut. În plus, am legat de ghidon un tricolor, nu neapărat pentru a demonstra ceva, ci mai ales pentru că este aproape de sufletul meu. Ideea de a îmbrăca o rochie pe bicicletă a fost la început stresantă, dar apoi s-a dovedit a fi chiar vesel și nici atât de greu pe cât m-am așteptat.”
Și echipa #diez a fost reprezentată de o fată cochetă, care a ales să-și petreacă seara de duminică pe două roți.
Nata Andreev: ,,Nu mi-a luat foarte mult timp să decorez bicicleta. Inspiraţia a venit odată ce ajutam colegele să le înfrumuseţeze pe ale lor. Eu sunt foarte împătimită de reciclare şi nu prea arunc nimic la gunoi. Florile pe care le vedeţi pe bicicletă le-am făcut din hârtie veche de la cadourile primite. Bicicleta nu a fost a mea. Am luat-o de la un prieten special pentru eveniment. Eu nu practic ciclismul pentru că mă tem de traficul de la noi şi lipsa pistelor pentru biciclişti. Mama când a văzut reportajele şi pozele mi-a spus că nu ştia că pot merge pe bicicletă. Dacă sincer nici eu nu ştiam lucrul acesta. Presupun că spiritul de „sisterhood” creat la eveniment mi-a dat aripi!”
Seara de duminică a fost colorată și plină de energie, iar nouă nu ne rămâne decât să așteptăm și următoarea plimbarea a fetelor cu bicicleta.