Parcă plutește deasupra străzilor orașului, ținându-se de razele soarelui ce nu apune niciodată aici, invitându-ne într-o călătorie fascinantă prin epoci și civilizații.
Istoria culturii restaurative este plină de inovație. Restaurantele au fost create acum aproape 600 de ani ca trendsetteri în tradiție, stil și atmosferă. De aceea, de la fiecare locație nouă se așteaptă ceva neobișnuit, iar antreprenorii din domeniu concurează în arta de a reinventa.
Totuși, SOL este mult mai mult decât un design original, un serviciu inovativ sau un răspuns noile preferințe gastronomice. SOL este o idee transpusă în fiecare detaliu, care a crescut într-un sistem bine pus la punct de generare a impresiilor.
Totul începe cu numele. În el coexistă numele zeului, curge timpul marțian și din adâncurile veacurilor se aud chemări în limbi diferite către soare, sursa principală de energie și viață.
Toate aceste nuanțe de sensuri se regăsesc în spațiul sofisticat al SOL. Frescele antice stilizate de pe pereți readuc la viață visurile uitate ale copilăriei, iar armonia perfectă dintre piatră, lemn și metal în finisaje și mobilier dezvăluie esența profundă a prezentului; iar desenul futurist format din numeroase lumini, care se pierd în înălțimea de sticlă a „turnului solar” sau coboară direct pe fața interlocutorului, te poartă într-un viitor misterios.
Cuvântul „restaurant” provine din franceză și înseamnă „a te reinventa”.
În atmosfera captivantă a SOL, timpul se transformă într-un diamant strălucitor de amintiri, învăluit în verdele vibrant al plantelor vii. Sau, dimpotrivă, se întinde spre orizont, lăsându-se purtat de gânduri liniștite pe terasele primitoare. Fiecare terasă are farmecul său unic, cu o atmosferă proprie.
Acesta este exact efectul restaurator pe care îl produce SOL: aduce noi impresii și inspiră prin măreție. Locația generoasă este organizată astfel încât fiecare vizitator să se simtă parte dintr-un grup restrâns, iar fiecare etaj are o atmosferă și o poveste distinctă.
La primul etaj, magia bucătăriei deschise domină. Șeful bucătar prepară bucatele chiar în fața oaspeților – o veritabilă dovadă de încredere, în care SOL garantează calitatea impecabilă.
La bază sa stă o cunoaștere temeinică a produselor, fiecare dintre ele primind o atenție deosebită pentru a extrage tot ce este mai bun și mai util, precum și pasiunea pentru combinarea diferitelor bucătării și tradiții. Această abordare permite adăugarea unor noi nuanțe de gust la preparatele cunoscute, reinterpretarea bucatelor tradiționale și modernizarea clasicului. De asemenea, meniul este actualizat constant în funcție de sezon, pentru ca oaspeții să revină mereu pentru o nouă experiență gastronomică.
În SOL, nu doar preparatele sunt reinterpretate, ci și băuturile. Am creat un laborator de cocktailuri unic în Chișinău, unde experimentele cu tehnici și ingrediente sunt mereu în derulare, iar scopul este de a crea noi combinații de gusturi. Meniul de cocktailuri SOL devine astfel o călătorie fascinantă într-o lume diferită a unor denumiri familiare. Oaspetele trebuie doar să își împărtășească starea de spirit sau dorințele la barul de contact.
S-a așezat elegant la etajul doi, unde atmosfera este diferită – un restaurant a la carte, primitor și confortabil, care se transformă seara târziu, în weekenduri, într-o zonă de lounge, aducând o atmosferă vibrantă de club. Iar de la ora 9 dimineața, SOL devine un loc plin de căldura unui mic dejun diversificat și original, capabil să transforme vizita la restaurant de dimineață într-o tradiție plăcută.
În SOL, ca în lumea mare, sub același soare, s-au împletit liniștea naturii și dinamismul orașului mare. Maeștri recunoscuți pe plan mondial ai stilului art deco au transpus această fuziune uimitoare în materiale naturale și forme impecabile, dar… totuși au lăsat loc pentru continuare – primăvara, când terasa de vară se va deschide pe acoperiș, în întâmpinarea căldurii soarelui.
La fel ca modelele de referință ale culturii restaurantelor europene, SOL stabilește un nou standard și deschide un capitol nou în istoria restaurantelor din Chișinău. Transformă percepția despre timpul liber, dezvăluie esența bucătăriei artizanale și extinde limitele încântării gastronomice, acolo unde nu există granițe atunci când urmărești soarele.
SOL va fi deschis pentru oaspeți pe 14 februarie, dar rezervările de mese sunt deja disponibile.
Info & Reservation: 068999930
Instagram: @solrestaurant.md
Facebook: SOL Restaurant