Lista oportunităților al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna februarie

oportunități februarie
Foto:Zoe Richardson/RNCLTM/Facebook/Clasa Viitorului

Așa cum te-am obișnuit, la începutul fiecărei luni îți oferim o diversitate de oportunități atât pentru elevi, studenți, profesori, cât și pentru tinerii profesioniști din diverse domenii de activitate. Pe parcursul lunii februarie, ai ocazia să obții un stagiu de practică în sectorul energetic, să te înscrii pentru un schimb de experiență în Lituania sau să expediezi serialul tău TV la Festivalul de Film din Sarajevo. Îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce experiențe poți să trăiești datorită posibilităților care ți se arată.

#1. Festivalul Internațional Film O’Clock

Festivalul Internațional Film O’Clock a deschis perioada de înscrieri pentru scurtmetraje de ficțiune și documentare produse în 2024. Cea de-a cincea ediție a festivalului se va desfășura în 11 țări, iar filmele selectate vor concura pentru Premiul Publicului și Premiul Juriului, fiecare în valoare de 1 000 de euro.

În acest material vezi care este procesul de înregistrare și când va fi anunțat programul proiecțiilor din fiecare țară participantă.

Termen-limită – 2 februarie.

Sursă: Facebook/Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova

#2. Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” este destinat elevilor care, având ca îndrumător un cadru didactic sau un cercetător științific, au elaborat un proiect (o invenție sau o cercetare) care se încadrează în una dintre următoarele categorii tematice: științe, științe aplicate, tehnologia informației.

În acest material vezi care sunt criteriile de prezentare a proiectelor și regulamentul integral al concursului.

Termen-limită – 3 februarie.

Sursă: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

#3. Concursul de eseuri „Fii sigur online!”

Tema concursului „Fii sigur online!” încurajează participanții să reflecteze asupra importanței securității digitale și să își exprime ideile printr-un eseu creativ. Tinerii sunt provocați să scrie o lucrare de 500 de cuvinte, care să combine originalitatea ideilor cu o redactare corectă din punct de vedere gramatical, al punctuației și al sintaxei.

În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate și premiile pentru câștigători.

Termen-limită – 3 februarie, ora 17.00.

Sursă: e-tineret.md

#4. Ideation Hackathon 

În perioada 6-7 februarie 2025 la centrul Inotek din Cahul va avea loc un eveniment dedicat dezvoltării a cel puțin 10 idei inovatoare de start-up. La hackathon pot participa elevii, studenții, tinerii antreprenori, specialiștii în IT, tehnologie și inginerie sau oricine are o idee inovatoare și dorință de a învăța.

Aici găsești detalii despre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului și premiile de care vor beneficia participanții cu cele mai bune idei de start-up.

Termen-limită – 4 februarie.

Sursă: Ideation Hackathon

#5. Laboratorul alternativ de dramaturgie cinematografică LitFilm

Proiectul își propune să valorifice literatura autohtonă prin adaptarea acesteia în scenarii de lungmetraj și transpunerea sa pe marile ecrane. Laboratorul se va desfășura pe parcursul a nouă luni la Chișinău și va culmina cu realizarea a opt drafturi finale de scenarii.

În acest articol găsești criteriile de înregistrare.

Termen-limită – 5 februarie.

Sursă: Facebook/Centrul Național al Cinematografiei

#6. Impact Forum

Asociația EcoVisio organizează pentru prima dată Impact Forum la Bălți, un eveniment destinat organizațiilor civile din regiune. Scopul ediției din acest an este de a asigura comunicarea și transferul de cunoștințe între organizațiile societății civile. Principalele subiecte vor viza instrumentele practice și metodele de menținere a sustenabilității financiare, atât pentru organizațiile tinere, cât și pentru cele cu experiență.

În acest articol găsești entitățile eligibile pentru a participa la eveniment și detalii despre data, ora și locația forumului.

Termen-limită – 6 februarie.

Sursă: Facebook/EcoVisio

#7. Stagii plătite în sectorul energetic

Proiectul USAID lansează cea de-a treia rundă a programului de stagii plătite în sectorul energetic pentru tineri, cu denumirea „Tinerii de azi – viitorul energiei de mâine”. Oportunitatea este destinată studenților din ultimul an de licență sau masterat și tinerilor profesioniști care au absolvit în ultimii cinci ani și își doresc să înceapă o carieră în cadrul unei organizații din sectorul energetic.

În acest material vezi care sunt criteriile de eligibilitate și salariile de care vor beneficia stagiarii.

Termen-limită – 9 februarie.

Sursă: Facebook/SA Energocom

#8. Concursul Internațional de Inovație Tehnică și IT DaVinci

Concursul se află la a X-a ediție și oferă elevilor posibilitatea să își demonstreze creativitatea și abilitățile tehnice în domeniul IT și al inovației tehnologice. Fiecare inovație va fi jurizată de specialiști din diverse domenii de interes (antreprenoriat, jurnalism), printre care și Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român care a ajuns vreodată în spațiul cosmic.

În acest articol găsești:
# regulamentul integral al concursului;
# detalii despre procesul de înregistrare;
# calendarul concursului;
# detalii despre premierea câștigătorilor.

Termen-limită – 16 februarie.

Sursă: rotarybucuresti.ro

#9. Programul Open Fun Football Schools

Federația Moldovenească de Fotbal implementează o nouă ediție a proiectului internațional Open Fun Football Schools, destinat copiilor și tinerilor pasionați de fotbal. Proiectul explorează un model de colaborare interdisciplinar care implică cooperarea între sectorul educațional, sportiv, autoritățile sociale, poliție și organizațiile societății civile pentru a preveni comportamentul infracțional la diferite etape.

Aici găsești mai multe detalii despre program și cererea de înregistrare.

Termen-limită – 17 februarie.

Sursă: Facebook/Federația Moldovenească de Fotbal

#10. Youth Action Summit

În primăvara anului 2025 urmează să se desfășoare cel mai mare summit pentru tineret din Italia – Youth Action Summit. Evenimentul va avea loc în orașul Milano și este destinat tinerilor din orice țară. Pentru ediția din 2025, organizatorii oferă 50 de burse finanțate complet, 100 de burse finanțate parțial și 100 de locuri doar cu acces la forum. Există o taxă minimă de aplicare care nu este rambursabilă și nici transferabilă.

Vezi aici care sunt criteriile de eligibilitate și ce cheltuieli acoperă bursele.

Termen-limită – 20 februarie.

Sursă: Cultural Relations Platform

#11. Burse pentru studii de licență, masterat și doctorat în Turcia

Ambasada Republicii Turcia anunță lansarea programului de burse pentru studii superioare de licență, masterat și doctorat Türkiye Scholarships 2025. Prin intermediul acestei oportunități, ai ocazia să studiezi la unele dintre cele mai prestigioase universități din Turcia.

Procesul de înscriere și actele necesare pentru înregistrare le găsești în acest articol.

Termen-limită – 20 februarie.

Sursă: Serghei Budici

#12. Festivalul de Film de la Sarajevo

Festivalul de Film de la Sarajevo și CineLink Industry Days invită creatorii de seriale TV să își înscrie proiectele pentru CineLink Drama 2025. Sunt eligibile proiectele de seriale TV aflate în fazele de dezvoltare și finanțare. Este necesar ca echipa din spatele acestora să includă un creator, un producător și un scenarist la momentul aplicării.

În acest material găsești condițiile de participare și premiile pentru câștigători.


Termen-limită – 21 februarie.

Sursă: Facebook/Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova

#13. Schimb de experiență în Lituania

Aplică la un program Erasmus+ și vizitează orașul Skuodas din Lituania. Acolo vei petrece 10 zile și vei discuta cu tineri din Lituania, Turcia, Georgia, Bulgaria și România despre protecția mediului. Programul își propune să dezvolte competențe pentru un stil de viață sustenabil în rândul tinerilor și să inspire asumarea responsabilității față de natură.

Detalii despre perioada în care va avea loc programul, criteriile de eligibilitate și activitățile la care vei participa le poți vedea aici.

Termen-limită – 24 februarie.

Sursă: RNCLTM

#14. Concursul „Hrănește păsările iarna”

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Republica Moldova te invită să iei parte la provocarea acestui anotimp. Observă și fotografiază păsările sălbatice care vin la hrănitorile tale.

Vezi aici ce trebuie să faci pentru a te înregistra la concurs.

Termen-limită – 28 februarie.

Sursă: Andrik Langfield

#15. Concursul „Profesorul-Ambasador Digital”

Concursul național „Profesorul-Ambasador Digital” este deschis pentru toate cadrele didactice care activează în instituții de învățământ general și care predau în clasele liceale. Pentru a participa la concurs, profesorii au nevoie de două proiecte, unul didactic și altul bazat pe abordarea STEM, la oricare disciplină școlară pentru clasa a 10-a, a 11-a sau a 12-a.

În acest articol găsești:
# criteriile de eligibilitate;
# detalii despre procesul de înregistrare;
# perioada de desfășurare a concursului;
# procesul de jurizare a dosarelor expediate.

Termen-limită – 28 februarie.

Sursă: Facebook/Clasa Viitorului

#16. Burse pentru studii de masterat în Ungaria

Guvernul Ungariei lansează un nou program internațional de burse destinat tinerilor specialiști în agricultură. Organizatorii oferă două burse pentru un program de masterat care durează doi ani academici. Bursierii vor avea oportunitatea să studieze în domeniul acvaculturii și mecanizării sectorului zootehnic.

În acest articol vezi universitățile în care se vor desfășura cursurile, care este procesul de aplicare și actele necesare pentru înregistrare.

Termen-limită – 28 februarie.

Sursă: Zoe Richardson

#17. Program gratuit de orientare în carieră

Centrul de Informații Universitare lansează programul CareerUP Empowering Women – o inițiativă menită să reducă șomajul feminin, să promoveze independența financiară a femeilor și să faciliteze conexiunile directe cu potențialii angajatori. Pe parcursul a șase luni, circa 150 de participante vor beneficia de instruiri orientate spre dezvoltarea competențelor soft și hard, inclusiv pregătirea pentru interviuri și realizarea portofoliilor profesionale.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate, modulele pe care le oferă programul și procesul de înregistrare.


Termen-limită – sfârșitul lunii februarie.

Sursă: Asociația Obștească „Făclia”

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente