Studenții moldoveni se pot înscrie la o școală de iarnă online pentru a învăța cum se elaborează politicile Uniunii Europene

parlament european UE EU Europa europarlamentar Moldova e UE
Foto:European Parliament/flickr.com

Studenții și tinerii profesioniști din Republica Moldova sunt invitați să participe la o școală de iarnă despre elaborarea politicilor în Uniunea Europeană. Cursurile se vor desfășura exclusiv online, timp de două săptămâni. Subiectele abordate se vor concentra pe drepturile digitale și diplomație, discuții politice legate de libertatea de exprimare, guvernanța datelor, inteligența artificială, rezistența la dezinformare, responsabilitatea platformei și dezvoltarea digitală.

Școala de iarnă se va desfășura în perioada 3-14 februarie 2025. Activitățile sunt gestionate de Școala de Guvernare din Bruxelles care va oferi participanților un curs intensiv în elaborarea politicilor Uniunii Europene, bazându-se pe experiența de lungă durată a școlii de vară.

Oportunitatea este destinată în mod special tinerilor care învață în ultimul an de studii. Toți candidații trebuie să demonstreze un nivel înalt de motivație și interes în scrisoarea de intenție. De asemenea, participanții trebuie să cunoască limba engleză cel puțin la nivel conversațional.

Prima săptămână oferă o introducere despre actorii decizionali și principalele domenii de politică. A doua săptămână se concentrează pe cunoștințele despre digitalizare și afaceri externe. Prelegerile, discuțiile și exercițiile vor fi facilitate de către cadre universitare și practicieni. Pe parcursul celor două săptămâni, vor avea loc sesiuni cu membrii instituțiilor UE, NATO și OSCE.

Școala de iarnă include, de asemenea, un exercițiu de simulare a politicilor în care participanții lucrează în grupuri mici pentru a negocia o soluție la o problemă de politică digitală în UE.

Cursurile vor avea loc pe platforma de învățare online Canvas, unde veți avea acces la toate materialele de învățare și veți participa la conferințe video. Este necesară o conexiune stabilă la internet și un computer sau o tabletă cu difuzoare, microfon și cameră.

Beneficiile școlii de iarnă:
# în urma finalizării cursului, obțineți cinci credite ECTS (Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor);
# învățați cum funcționează instituțiile UE, atât în ​​teorie, cât și în practică;
# participați la ateliere, jocuri de simulare, cu o atenție deosebită pe latura socială;
# obțineți expertiză cu privire la funcționarea UE, procesul său complex de luare a deciziilor și rolurile actorilor implicați;
# creați legături cu alți studenți internaționali.

Studenții trebuie să participe la cel puțin 70 % din programul școlii de iarnă pentru a obține certificatul de absolvire. În cazul în care participanții nu sunt în măsură să participe la 70 % din program, trebuie să îndeplinească o sarcină scrisă suplimentară. Studenții care participă la mai puțin de 50 % din program nu vor primi certificatul și cele cinci credite ECTS. Orice absență trebuie anunțată și justificată. Taxa de școlarizare este de 1 600 de euro. Școala de Guvernare din Bruxelles va acoperi costurile de școlarizare pentru un singur student. Această scutire va fi acordat în baza meritului și a scrisorii de intenție.

Persoanele interesate sunt încurajate să acceseze această pagină pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 15 decembrie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente