133 de grădinițe din Chișinău au fost conectate la sistemul de încălzire

gradinita
Foto:Gradinita Dreamland

Dintre 157 de instituții de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău, 133 au fost conectate la sistemul de încălzire. Primăria Chișinău anunță că procesul de conectare la sistemul de încălzire continuă, iar în perioada următoare, alte 24 de instituții urmează să beneficieze de conectarea la agentul termic.

Primăria Chișinău informează că, până în prezent, 133 de instituții de învățământ preșcolar au fost conectate la sistemul de încălzire, după cum urmează:
# sectorul Botanica – 29 din 38;
# sectorul Buiucani – 29 din 33;
# sectorul Centru – 24 din 24;
# sectorul Ciocana – 20 din 25;
# sectorul Râșcani – 31 din 37.

„Persoanele responsabile, numite prin ordin, monitorizează constant livrarea agentului termic și ajustează temperatura în funcție de condițiile meteorologice, asigurând confortul termic pentru toți copiii din grădinițe”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

La Chișinău, sezonul de încălzire 2024-2025 a început joi, 17 octombrie.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, în școli, căldură va fi după vacanța de toamnă (28 octombrie – 3 noiembrie). Acesta a precizat că dintre 266 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, 262 sunt pregătite pentru a fi conectate la căldură.

În acest articol puteți citi când va începe sezonul de încălzire la Chișinău în blocurile conectate la încălzire centralizată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente