Drumul Dragonului – un nou traseu turistic a fost lansat în Moldova. În cât timp îl parcurgi și unde se află 

turism Moldova drumetie natura excursie turisti
Foto:Facebook/Balatel Elana

Moldova a adăugat în lista atracțiilor turistice încă un traseu cu priveliști panoramice. Acesta este localizat în inima Orheiul Vechi – Rezervația Peisagistică Trebujeni. Traseul este numit „Drumul Dragonului”, în cinstea legendelor locale. Despre inaugurarea noii destinații a anunțat Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova.

Plimbarea pe traseul ecoturistic durează aproximativ o oră și 30 de minute. În drum, turiștii vor merge pe urmele vechiului caldarâm medieval din zonă, care este o construcție din perioada ocupației tătaro-mongole din secolul al XIV-lea. De asemenea, acest traseu leagă clădiri importante între ele – palat, moschee, caravanseraiul¹ și baia tătărească din regiune.

Cele din urmă construcții menționate sunt rămășițele fostelor edificii de origine tătaro-mongolă din zonă, care datează din secolul al XIV-lea, când pe teritoriul Orheiul Vechi a existat un oraș tătar-mongol. Despre asta a specificat pentru #diez Daniela Nastas, responsabilă de Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Sursă: Facebook/Balatel Elana

Păstrat până astăzi doar pe alocuri, caldarâmul menționat mai sus este realizat din bucăți de piatră bine structurate. Acesta dispune de un sistem de drenaj avansat, care este o modalitate de prevenire a inundațiilor și eroziunii. Totuși, o parte din el rămâne ascuns sub șoseaua care duce spre localitatea Trebujeni.

Zona respectivă este înconjurată de stânci și este plină de poteci, traseul fiind asociat cu dragonul care ar fi străjuit această regiune de secole. Turiștii au posibilitatea să fie îndrumați de ghizii locali care cunosc bine toate secretele din zonă.

Traseul deține marcaje și poate fi parcurs de orice doritor. Accesul este liber. De asemenea, este necesară o echipare corespunzătoare pentru o drumeție, așa precum încălțămintea și hainele comode.

Sursă: Facebook/Balatel Elana

Traseul a fost realizat în cadrul proiectului „Eco App pentru turism sustenabil în Republica Moldova”, cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei și implementat de Oficiul Național al Turismului cu suportul Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Acesta a fost lansat în data de 13 octombrie.


¹ – un han mare unde poposesc caravanele

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente