Cum vor circula troleibuzele și autobuzele din capitală de Hramul Orașului Chișinău

troleibuze
Foto:Facebook/Regia Transport Electric Chișinău

Pe 13 și 14 octombrie, în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău se va desfășura Hramul Orașului Chișinău. În acest context, circulația transportului public care se deplasează în perimetrul pieței va fi suspendată.

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 12 octombrie, ora 6.0 – 15 octombrie, ora 5.0, va fi sistat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Maria Cebotari. În intervalul 13 octombrie, ora 0.0 – 15 octombrie, ora 5.0, transportul public nu va circula:
# pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, tronsonul cuprins între străzile Columna și 31 August 1989;
# pe strada Alexandr Pușkin, tronsonul cuprins între străzile Columna și 31 August 1989.

Troleibuzele și autobuzele, care traversează centrul orașului pe 13 și 14 octombrie, vor circula pe străzile adiacente, conform traseului indicat mai jos.

Troleibuze

# Traseul rutelor numărul 1, 5 și 8 se modifică după cum urmează:
— tur – de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite;
— retur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexei Șciusev, strada București, strada Ciuflea, bulevardul Constantin Negruzzi și în continuare pe traseele stabilite.

# Traseul rutei numărul 2: de pe strada Gheorghe Asachi pe strada Pantelimon Halippa, strada Ismail, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 4 se modifică după cum urmează:
—  tur – de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București și în continuare pe traseul stabilit;
—  retur – de pe strada Vasile Lupu pe strada București, strada Ciuflea, bulevardul Constantin Negruzzi și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutelor numărul 7, 12, 16, 25 și 32 se scurtează până la strada Columna.

# Traseul rutei numărul 10 se divizează în două părți:
— ruta 10 A: bulevardul Moscova – strada Columna;
— ruta 10 B: strada Miorița – strada București.

# Traseul rutei numărul 22 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexei Șciusev, strada București, bulevardul Dacia și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe bulevardul Dacia pe strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 24 se modifică după cum urmează:
tur – pe traseul stabilit;
retur – de pe strada Alexandr Pușkin pe strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Petricani, Calea Orheiului, bulevardul Renașterii Naționale, strada Bogdan Voievod, strada Alecu Russo și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 28 se modifică după cum urmează:
tur – pe traseul stabilit;
retur – de pe strada București pe strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Petricani, Calea Orheiului, bulevardul Renașterii Naționale și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 29 se modifică după cum urmează:
tur – strada Mircești, strada Petricani, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, Calea Ieșilor (cu întoarcere în zona Parcului „Alunelul”);
retur – Calea Ieșilor, Piața Dimitrie Cantemir, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Mihai Viteazul și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 30 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Ciuflea, bulevardul Dacia;
retur – de pe bulevardul Dacia pe strada București, strada Ismail, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

# Traseul rutei numărul 34 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexei Șciusev, strada București, strada Ciuflea.

# Traseul rutei numărul 36 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, șoseaua Hâncești și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe strada Gheorghe Asachi pe strada Pan Halippa, strada Ismail, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Autobuze

# Traseul rutei numărul 5 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Armenească, str.adaAlexandru cel Bun, strada Alexandr Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni pe strada Columna, strada Vasile Alecsandri, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 9 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexei Șciusev, strada București, strada Tighina și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă.

# Traseul rutei numărul 11: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexei Șciusev, bulevardulȘtefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 26 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mihai Viteazul, strada Albișoara, bulevardul Renașterii Naționale și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe bulevardul Grigore Vieru pe strada Ierusalim, strada Petru Rareș, strada Albișoara, strada Mihai Viteazul, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

# Traseul rutei numărul 46 se modifică după cum urmează:
tur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexei Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
retur – de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexei Șciusev, strada București, strada Ciuflea, strada 31 August 1989, strada Valea Trandafirilor, strada Melestiu.

# Va fi extins programul de lucru al rutelor de troleibuz numărul 4, 8, 10, 12, 22, 25 și al rutelor de autobuz numărul 2, 5, 23, 33, 46 până la ora 1.30.

Municipalitatea îndeamnă conducătorii auto să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente