AMALT – Asociația care își propune să schimbe lucrurile în domeniul de logistică și transport din Republica Moldova

DSC00774 (1)

Asociația Moldo-Americană de Logistică și Transport – AMALT și alți reprezentanți din domeniu au avut un dialog despre perspectivele dezvoltării sectorului de transport și logistică.

Importanța de a face transfer de cunoștințe, de a dezvolta abilitățile și expertiza, importanța colaborării cu instituțiile statului, dar și strânsa colaborare între companiile de logistică și transport au fost pe agenda zilei. 

Mihai Sava, Președinte AMALT: Prin intermediul AMALT am reușit să includem și companiile din domeniul de logistică și transport în „Moldova IT Park”, care oferă un șir de avantaje printre care impozitare simplificată, regim de operare virtual etc. Acesta este doar începutul, vom lucra împreună pentru ca să schimbăm lucrurile spre bine în acest domeniu.

La întâlnire a fost prezentată și platforma online One Radar, elaborată de AMALT, pentru a ajuta angajatorii din domeniu să verifice informații relevante despre legislație, brokeri, șoferi și clienți.

Victor Tipa, Director dezvoltare și inovație AMALT: Unul dintre scopurile AMALT este elaborarea de instrumente clare pentru a proteja businessul din domeniul de trucking. One Radar este unul dintre aceste instrumente.” 

De asemenea, cei prezenți la eveniment au subliniat importanța introducerii în curiculele universităților relevante a disciplinei care să pregătească noi angajați în acest domeniu de perspectivă – logistică și dispatch.  

Asociației Moldo-Americană de Logistică și Transport – AMALT a fost fondată în vara anului 2022, de către Nova Lines, Taurus Auto Group, C1 Transportation, Schwarz Logistics, Hermes NVC. La moment orice companie de transport se poate alătură ca membru al Asociației, dacă împărtășește valorile și obiectivele stabilite de membrii fondatori. 

Vizionează mai jos un scurt reportaj de la eveniment. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente