Ce trebuie să știi despre scandalul provocat de P. Diddy. Ce acuzații i se aduc producătorului american

P. Diddy
Foto:getty

În ultimele săptămâni, internetul a fost plin de informații despre cazul producătorului american Sean Combs, cunoscut sub numele de P. Diddy. Acest scandal a generat controverse, lăsând pe unii confuzi cu privire la detaliile și implicațiile sale. Pentru a aduce claritate, am cules în articol faptele esențiale pentru a înțelege mai bine situația.

Prima acuzație

P. Diddy, cunoscut și ca Sean Combs, este un influent producător și antreprenor american în industria muzicală, cunoscut pentru lansarea carierelor unor artiști prin casa de discuri Bad Boy Records. De-a lungul anilor, s-a manifestat în modă, industria parfumurilor și media, având contracte cu diverse branduri.

Învinuirile au început să-i fie aduse odată cu apariția pe internet a unui videoclip în care acesta își abuzează fizic iubita Cassie Ventura.

Cassie Ventura l-a acuzat pe P. Diddy de abuz în luna noiembrie 2022, când a intentat un proces civil împotriva lui. În acuzațiile sale, Cassie a susținut că a fost supusă unui comportament abuziv pe parcursul relației lor, care a durat aproximativ 11 ani.

Lui Diddy i-a trebuit doar o zi pentru ca să rezolve procesul civil început de iubită în luna noiembrie. Totuși, problemele abia ar fi început.

Ulterior, au început să apară mai multe acuzații împotriva producătorul american. De exemplu, la începutul lunii decembrie 2023, acesta a fost acuzat că a violat o tânără de 17 ani în 2003. „În plângere, o femeie care și-a păstrat anonimatul spune că a fost transportată din zona Detroit spre New York cu un avion privat și a fost violată în grup într-un studio de înregistrări. Sean Combs a negat acuzațiile.”

În februarie 2024, Rodney Jones Jr., un producător muzical american, l-a dat în judecată pe Diddy, pentru că l-ar fi forțat să întrețină acte sexuale nedorite cu prostituate. Avocații lui P. Diddy au negat și aceste acuzații.

De ce este acuzat Diddy

P. Diddy a fost acuzat de trafic sexual, racket și transport în scop de prostituție de către Curtea Federală din Manhattan în data de 23 septembrie, la o zi după ce a fost arestat.

Producătorul a pledat nevinovat, dar a rămas în arest. Echipa de avocați a lui P. Diddy a scris o cerere de eliberare a acestuia pe cauțiune, dar aceasta a fost respinsă de către judecători.

Lui Diddy i s-a ordonat să rămână în închisoare până se termină procesul, fiindcă acesta „poate manipula martorii și reprezintă un pericol pentru comunitate”.

De asemenea, după acuzațiile Curții Federale, a început un val de judecată din partea societății civile pe rețelele de socializare cu referire la P. Diddy. În acest sens, o avocată a producătorului muzical, Teny Geragos, a venit cu o replică față de acuzațiile de pe internet. „Înțeleg de unde se răspândește toată dezinformarea. Văd că acest lucru se întâmplă pe telefoanele oamenilor și în clipuri scurte de un minut.”

Sursă: nytimes.com/captură de ecran

În timpul investigației, oamenii legii au aflat și au scos la suprafață informații despre „petrecerile albe” [white parties] organizate de P. Diddy, care au mai fost numite și freak-offs. Potrivit documentelor judecătorești, aceste petreceri sunt „performanțe sexuale pe care Combs le aranja și regiza, în timpul cărora masturba și adesea le înregistra”.

În cele 14 foi din procesul penal deschis pe numele lui Sean Combs figurează și participarea acestuia în infracțiuni precum incendierea, luarea de mită, răpirea și obstrucționarea justiției, cea mai importantă învinuire vizând „petrecerile albe”.

O vedere a zonei piscinei la o petrecere din 2007. Sursă: Getty Images/Mat Szwajkos

Surse neoficiale au publicat pe rețelele sociale o listă cu persoane publice care ar fi implicate în aceste petreceri. Printre cei enumerați în listă se regăsesc celebrități, politicieni, membri ai familiilor regale etc.

Acuzații și posibile consecințe

La o conferință de presă, avocatul din Texas Tony Buzbee a declarat că reprezintă 120 de victime ale lui P. Diddy, infracțiunile datând de mai bine de 20 de ani. „Este o listă lungă, dar din cauza naturii acestui caz, trebuie să ne asigurăm că avem dreptate înainte de a face următorii pași. Numele care figurează în listă vor șoca”, a spus avocatul.

În caz că P. Diddy va fi găsit vinovat pentru acuzațiile de trafic sexual, acesta ar risca o pedeapsă minimă de 15 ani de închisoare, iar acuzația de conspirație de racket i-ar putea aduce condamnarea la închisoare pe viață.

Până acum, producătorul nu a venit cu o replică, avocații săi au făcut-o pentru el.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente