Locurile bugetare neocupate din universități au fost redistribuite. Ce domenii au primit prioritate

student-1
Foto:Universitatea de Stat din Moldova/Facebook

Săptămâna aceasta, Guvernul a hotărât să mute locurile bugetare în universitățile din Moldova de la un domeniu de studiu la altul. Aceste locuri bugetare au rămas libere, pentru că nu au fost ocupate la admiterea studenților, transmite ru.diez.

Licență

Un număr suplimentar de 71 de locuri bugetare vor fi redistribuite de la „Științe biologice”, „Matematică și statistică” și „Inginerie și activități inginerești” către următoarele domenii:
# „Jurnalism și informare”;
# „Arte“;
# „Tehnologii ale informației și comunicațiilor“;
# „Științele sportului”.

Masterat

Alte 25 de locuri bugetare vor fi realocate de la domeniile „Filologie“, „Matematică și statistică“ și „Tehnologii de fabricare și prelucrare” către următoarele domenii:
# „Științe ale educației“;
# „Arte“.

Cetățenii străini vor putea primi încă 20 de locuri bugetare finanțate de la bugetul de stat, dintre care 12 sunt pentru programe de licență și opt – pentru programe de masterat. Mai multe detalii despre hotărârea de guvern pot fi găsite aici.

Reamintim că în acest an în cadrul campaniei de admitere, universitățile din Moldova au oferit candidaților 8 697 de locuri bugetare: 5 307 pentru licență și 2 864 pentru masterat. Alte 106 locuri bugetare au fost alocate cetățenilor din țările cu care Republica Moldova are acorduri internaționale în domeniul educației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente