Scriitorii basarabeni pot beneficia de burse în valoare de 1 800 de euro și resurse necesare pentru redactarea propriilor cărți

main foto logo carti lectura oficiu
Foto:diez.md

Librăria Cărturești lansează înscrierile pentru bursele de creație literară destinate scriitorilor. Proiectul ajunge în acest an la cea de-a cincea ediție și continuă inițiativa de a încuraja autorii români contemporani să poată scrie într-un context potrivit, punându-le la dispoziție un spațiu de creație și resursele necesare pentru a lucra la cărțile lor.

Anul acesta se vor acorda în total șase burse, în valoare de 1 800 de euro pentru următoarele categorii:
# poezie;
# proză scurtă;
# roman;
# eseu;
# „Bursa specială a juriului”;
# „Bursa pentru scriitori basarabeni”.

Autorii care vor beneficia de aceste burse vor merge timp de o lună la Vila Golescu din Câmpulung Muscel și la Conacul Petre P. Carp din Țibănești, în primăvara anului 2025 pentru a lucra la propriile cărți.

Criterii de eligibilitate

# Bursele se acordă scriitorilor cu vârsta de peste 30 de ani, originari din România și din Republica Moldova.
# Autorii interesați se pot înscrie la o singură categorie.
# Nu sunt acceptate texte scrise în alte limbi decât limba română.

Pentru a se înregistra la acest concurs, scriitorii trebuie să expedieze un dosar care conține:
# o scrisoare de intenție de maximum 750 de cuvinte, care să includă o descriere a proiectului literar propus și stadiul de lucru vizat pentru rezidență (trebuie menționat în ce etapă se află volumul – de început, de mijloc, de planificare, de finalizare și ce etapă de lucru vizează rezidența);
# un fragment extras din proiectul literar cu care se înscriu (cinci poeme și maximum 10 pagini pentru proză/eseu).

Autorii interesați sunt îndemnați să expedieze dosarul la adresa electronică [email protected]. Termenul-limită pentru înregistrare este 15 octombrie. Scriitorii basarabeni vor menționa în subiectul mesajului categoria principală la care se înscriu, urmată de mențiunea „Bursă pentru scriitori basarabeni”.

Câștigătorii vor fi anunțați după 16 noiembrie, dar nu mai târziu de 20 noiembrie. Regulamentul integral al concursului poate fi accesat aici.

Bursele de creație literară inițiate de Fundația Cărturești au luat naștere în 2020. Programul a oferit până în prezent 21 de burse și rezidențe de creație.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente