Peste 340 de elevi au fost transferați de la o școală la alta. Când părinții vor primi alocația de 50 de euro

scoala elevi clasa
Foto:Primăria Chișinău

În anul de studii 2024/2025, peste 340 de elevi au fost transferați în instituții cu un număr mai mare de 50 de elevi. În acets context, părinții acestora vor primi alocații financiare în valoare de 1 000 de lei.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a aprobat lista beneficiarilor de alocație. Prima plată va fi efectuată începând cu luna următoare depunerii cererii, prin Î.S. „Poșta Moldovei”. Cu alte cuvinte, dacă părinții au depus cererea în septembrie curent, banii vor fi transferați în octombrie.

Despre acest lucru, beneficiarii vor fi informați de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Transferul alocațiilor părinților/reprezentanților legali ai elevilor beneficiari va fi efectuat de către MEC.

Alocația pentru sporirea accesului la studii de calitate se acordă pe un termen de doi ani, calculat din momentul înscrierii elevului în noua instituție publică de învățământ primar sau secundar (ciclul I și II). Alocațiile sunt neimpozabile și nu se vor acorda pe perioada lunilor iunie-august.

Amintim că în iulie curent, Guvernul a aprobat oferirea unei indemnizații lunare de 1 000 de lei pentru o perioadă de doi ani părinților care își vor transfera copiii dintr-o școală mică într-o școală mai mare. Costul total al implementării acestei măsuri pentru perioada septembrie-noiembrie 2024 este estimat la 3 milioane de lei. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente