Muzică, sport sau șah: lista activităților extracurriculare din Chișinău la care poate merge copilul tău după școală

t-1
Foto:tak.md

Deseori, părinții caută diverse activități extracurriculare pentru copilul lor, dorind să le ofere oportunități de dezvoltare și învățare în afara programului școlar. Acestea nu doar stimulează creativitatea și dezvoltă abilități sociale, dar și încurajează colaborarea cu alți copii. Muzica dezvoltă auzul și memoria, dansul îmbunătățește sănătatea fizică, iar șahul antrenează abilitățile intelectuale. ru.diez.md a pregătit o listă cu activități pentru copilul tău, potrivite pentru a fi practicate după orele de la școală.

Dansuri

Dansul este benefic pentru copil, deoarece îmbunătățește dezvoltarea fizică, coordonarea, flexibilitatea și forța, contribuie la dezvoltarea motricității și la întărirea mușchilor. De asemenea, dansul ajută la dezvoltarea memoriei, atenției și concentrării, oferindu-i copilului posibilitatea de a-și exprima emoțiile și creativitatea.

Lista școlilor de dans din Chișinău poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/GOC – German Open Championships

Școli muzicale

Școlile de muzică dezvoltă auzul, memoria și abilitățile cognitive. Studiul muzicii îmbunătățește coordonarea, disciplina și concentrarea, iar în același timp stimulează gândirea creativă. Muzica îl ajută pe copil să își exprime emoțiile, iar prin evoluarea la concerte, să își dezvolte încrederea în sine.

Lista școlilor de muzică din Chișinău și din suburbii poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/Școala de Arte „Alexei Stârcea”

Șah

Șahul dezvoltă gândirea logică și strategică, îmbunătățește memoria, concentrarea și capacitatea de a rezolva probleme. Acest joc îl învață pe copil să planifice și să anticipeze anumite consecințe ale acțiunilor sale, îi cultivă răbdarea și abilitatea de a analiza o situație. De asemenea, șahul contribuie la dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor și la formarea autodisciplinei.

Lista locurilor din capitală unde se învăță șah poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/Academia Națională de Șah din Moldova

Judo

Judo reprezintă o artă marțială de origine japoneză și o adevărată filosofie. Fiind o luptă care nu deține tehnici de atac, acesta este un tip mai moale de arte marțiale. Judo nu numai că interzice orice lovituri realizate cu mâna, dar și alte tipuri de atingeri ale participanților. Tehnica acestor lupte se bazează pe realizarea aruncărilor.

Lista locurilor din capitală unde se practică judo poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/Clubul de Judo „Sakura”

Lupte libere sau greco-romane

În luptele greco-romane și luptele libere, scopul este de a pune adversarul la pământ și de a-l imobiliza prin diferite tehnici. Aceste sporturi sunt bine de practicat pentru autoapărare, îmbunătățirea condiției fizice și dezvoltarea disciplinei mentale și fizice.

Lista școlilor de lupte libere din Chișinău poate fi găsită aici.

Sursă: lucky-child.com

Tenis de masă

Tenisul de masă nu este doar un sport de agrement, ci și o activitate competitivă în creștere, cu tot mai mulți participanți și locații dedicate în Chișinău. Practicarea regulată a acestui sport nu doar îmbunătățește reflexele și coordonarea, dar contribuie și la o stare generală de bine.

Lista spațiilor din Chișinău unde se practică tenis de masă poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/PartyZAN game private club

Tenis de câmp

Tenisul de câmp reprezintă o opțiune excelentă pentru copiii care preferă să se bucure de activitate fizică în aer liber. Acest sport nu doar îmbunătățește forța și rezistența fizică, dar și abilitățile de concentrare și strategie.

Lista spațiilor din Chișinău unde se practică tenis de câmp poate fi găsită aici.

Sursă: Jure Zakotnik

Tir cu pușca sau cu pistolul

Tirul sportiv este o disciplină competitivă care implică tragerea cu arme de foc sau cu alte dispozitive de tragere către ținte. Există mai multe tipuri de tir sportiv, iar acestea variază în funcție de arma utilizată, distanța față de țintă și condițiile competiției.

Lista locurilor din Chișinău unde se practică tir cu pușca sau cu pistolul poate fi găsită aici.

Sursă: Facebook/Olympic Moldova

Caiac-canoie

Caiac-canoe este mai mult decât un sport nautic, este o ocazie în care copilul se poate conecta cu natura și își poate îmbunătăți condiția fizică. Fiecare lovitură de pagaie întărește mușchii, îmbunătățește circulația sangvină și reduce stresul cotidian. 

Lista locurilor din Chișinău unde se practică caiac-canoe poate fi găsită aici.

Sursă: olympic.md

În acest material am pregătit o listă cu șapte locuri din Chișinău unde copiii și adolescenții pot practica diferite activități extrașcolare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente