Acord academic de rezonanță: Universitatea de Stat din Moldova devine membră a Consortium d’ appui au Collège juridique franco-roumain d’études européennes

usm

La București, în marja Consiliului Academic al Colegiului Juridic franco-român de Studii Europene, rectorii Universității de Stat din Moldova și Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne au semnat, la 30 septembrie, un Acord inter-instituțional de rezonanță.  Astfel, Universitatea De Stat din Moldova devine membră a Consortium d’appui au Collège juridique franco-roumain d’études européennes.

Consorțiul va facilita schimburi academice, colaborări în cercetare și instruirea studenților la cele mai înalte standarde europene, deschizând noi orizonturi pentru educația juridică în spațiul european. 

Prezent la eveniment, Excelența Sa, Ambasadorul Franței în România, Nicolas WARNERY, a salutat participanții – reprezentanți din cele 16 universități din Franța și Luxemburg, menționând amploarea și perspectivele acestui proiect francofon.  

Rectorul USM, prof. univ., Dr., Igor ȘAROV, și-a exprimat gratitudinea Bordului Consorțiului pentru accesul USM în această prestigioasă familie academică, în mod special Elenei PACEA, secretar general al Colegiului juridic franco-român de Studii Europene și a asigurat că Universitatea de Stat se va încadra plenar în acest proiect francofon. 

Vitalina BAHNEANU, coordonatoarea Filierei Francofone, Facultatea de Drept, a menționat că aceasta este o mare realizare a Filierei, fiind un proiect de suflet la care s-a muncit mult și crede în longevitatea și relevanța programelor gestionate în cadrul Consorțiului.

Printre universitățile membre ale consorțiului se numără: Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Aix-Marseille Université, Université de Bordeaux, Université de Lille, Université Jean Moulin Lyon 3, Université de Montpellier Université d’Orléans, Université Paris II Panthéon-Assas UPEC (Université Paris-Est Créteil), Université Paris Nanterre, Université Paris-Saclay, Université de Poitiers, Université de Reims Champagne-Ardenne, Université de Rennes, Université de Strasbourg Université de Toulon, Universitatea din Luxemburg.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente