Inovație și Educație Financiară. Lansarea Clubului Financiar Studențesc la ASEM

1-11

Pe data de 25 septembrie 2024, Academia de Studii Economice, în parteneriat cu FINEDU Moldova a lansat primul Club de Educație Financiară destinat studenților ASEM.

Pentru că educația financiară depășește interesul nu doar a studenților, ce au ales facultatea de Finanțe, Clubul vine să suplimeze cunoștințele de finanțe personale, publice și corporative prin intermediul unor activități extracurriculare în formate inovatoare, după principiul ”de la student la studenți”. Clubul va fi coordonat de Mădălina PAVLIȘCIUC – studentă în anul I la EMREI.

Evenimentul de lansare a avut două segmente. În prima parte, lideri din sectorul financiar public și privat au discutat despre experiențele lor la ASEM și despre elementele care au contribuit la succesul lor profesional. Adrian GHEORGHIȚĂ, vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, a abordat subiecte legate de investiții și piața de capital. Petru ROTARU, viceguvernator BNM, a vorbit despre credite, dobânzi și asigurări. Olga GOLBAN, directoare a Serviciului Fiscal de Stat, a discutat despre finanțele publice, iar Iuri CICIBABA, managing partner TAXACO și președinte FINEDU, a tratat aspecte legate de finanțele corporative și inițierea afacerilor. 

Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN, profesor universitar, doctor habilitat, membru corespondent al AȘM, a subliniat importanța activităților extracurriculare în dezvoltarea competențelor și personalității studenților, mai ales în contextul aniversării a 33 de ani de la fondarea ASEM.

A doua parte a evenimentului a implicat studenții într-un joc de tip pub-quiz, FINTRIVIA, în care opt echipe au intrat în competiție, pentru a răspunde la întrebări economico-financiare.

Evenimentul a fost moderat de Veronica SIREȚEANU, managera de proiecte la FINEDU Moldova și director adjunct al Camerei Americane de Comerț din Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente