Chișinău, așa va fi numit un scuar din orașul francez Grenoble

Grenoble
Foto: theworldwasherefirst.com

Săptămâna trecută la Grenoble a avut loc Primul Forum Moldo-Francez. În cadrul acestui eveniment s-a aflat că un scuar din oraș va purta numele de Chișinău. Despre acest fapt a anunțat Ilie Ceban, viceprimarul municipiul Chișinău.

Că un scuar din orașul francez Grenoble va purta numele capitalei noastre a anunțat viceprimarul Grenoble-ului, Emmanuel Carroz. Scopul acestui gest este să valorifice legătura strânsă dintre aceste două orașe – Chișinău-Grenoble – care colaborează între ele pe parcursul a mai multor ani.

„Alegerea Europei: descentralizarea, forța motrice a parteneriatului Franța-Moldova”, denumirea forumului, este o platformă esențială pentru discutarea temelor de descentralizare, organizarea eficientă a serviciilor publice și reforma administrativ-teritorială. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost abordate subiecte precum îmbunătățirea climatului de mediu, rolul aleșilor locali în consolidarea democrației și modalitățile de cooperare între autoritățile locale și centrale.

Printre participanți s-au numărat Secretarul General al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova și ai Asociației Comunelor din România, precum și oficiali din cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Ministerul de Externe Francez, Ambasadori.

Amintim că vestitata catedrală franceză Notre-Dame din Paris se redeschide în decembrie 2024, iar aici puteți citi mai multe detalii despre asta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente