Ce faci după școală? Lista evenimentelor din această săptămână, pe care să le explorezi cu prietenii sau colegii

conferință tineri evenimente
Foto:Sincerely Media

Cu ce te ocupi după ce se încheie orele de la școală? Probabil ai cursuri suplimentare sau îți faci temele pentru acasă. Dar apoi sau în weekend? Dacă încă nu știi, stai fără griji. Am pregătit o listă cu evenimente numai bune de explorat cu prietenii sau colegii în această săptămână.

Lansare de carte (marți, 24 septembrie)

Profesorul Giovanni Magliocco descrie cartea „Panteră neagră am fost cândva”, de Ruxandra Cesereanu, astfel: „Cuvântul său nu este doar o oglindă deformată unde putem întrezări reflectate terorile, limitele și lipsurile umane, ci și un bisturiu care poate răni, dar, în același timp, răscumpăra și vindeca”.

Evenimentul se va desfășura marți, 24 septembrie, cu începere de la ora 18.15. Lansarea de carte va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126.

Sursă: Facebook/Librariile CARTIER

FILIT Chișinău (26-29 septembrie)

Cea de-a doua ediție FILIT Chișinău (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), cel mai mare festival de acest gen din sud-estul Europei, revine! Evenimentul va reuni prozatori, poeți, traducători și jurnaliști din țară și din străinătate.

Evenimentul se va desfășura în perioada 26-29 septembrie. Mai multe detalii despre programul festivalului vezi aici.

Sursă: filit.md

Dezbaterea Națională a Tinerilor (vineri, 27 septembrie)


Vineri, 27 septembrie, ești invitat(ă) să participi la Dezbaterea Națională a Tinerilor – un eveniment dedicat discutării rolului tinerilor în viitorul european al Republicii Moldova. În cadrul dezbaterii, tineri reprezentanți ai aripilor de tineret ale principalelor partide politice din țară vor avea o platformă pentru a-și expune viziunea și propunerile privind modificările constituționale, fie că susțin integrarea europeană a Moldovei, fie nu.

Evenimentul va începe la ora 14.30. Cei interesați sunt îndemnați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 25 septembrie. Locația va fi anunțată după înregistrare.

Sursă: Facebook/Consiliul Național al Tineretului din Moldova

Întâlnire cu poetul Nicolae Spătaru (vineri, 27 septembrie)

Clubul Voluntarilor Artico organizează evenimentul literar „O carte, un destin!”, la care va participa poetul, prozatorului și publicistului Nicolae Spătaru.

Întâlnirea va avea loc în data de 27 septembrie, de la ora 16.30 la Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 169. Pentru a participa, trebuie să te înregistrezi completând acest formular.

Sursă: Facebook/Clubul Voluntarilor

Clubul de carte carte #diez și Librăriile Cartier (sâmbătă, 28 septembrie)

„Copilăria lui Kaspar Hauser” este un roman de maturizare care include 12 povestiri ale aceluiași narator. Este un colaj al amintirilor din copilăria optzecistă și tinerețea anilor 2000 ce surprinde elementele definitorii ale României din această perioadă, cât și parcursul spiritual și profesional al lui Bobiță-Bogdan, personajul principal și eul narativ.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie, la ora 13.00. Clubul de carte va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126.

Sursă: Facebook/Librariile CARTIER

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente